Logo texelsecourant.nl
Dubbel genieten staat garant voor diverse activiteiten in hele land, zoals hier zitvolleybal. Foto: Facebookpagina Dubbel genieten.
Dubbel genieten staat garant voor diverse activiteiten in hele land, zoals hier zitvolleybal. Foto: Facebookpagina Dubbel genieten.

Dubbel Genieten op zoek naar maatschappelijk betrokken ondernemers

  Gezondheid

"Met 'Dubbel Genieten' worden mensen aan elkaar gekoppeld om niet alleen een leuke activiteit met elkaar te beleven, maar ook om elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen. Vrijwillige inzet is hierbij het sleutelwoord, iets wat mensen nét dat beetje extra kan bieden."

Milena Hilstra is enthousiast, zij pakte dit landelijke project op hier op Texel. Ze legt kort uit wat het project inhoudt: "De succesfactor van 'Dubbel Genieten' is de aansluiting bij actuele ontwikkelingen en trends. Extra activiteiten voor zorginstellingen worden wegbezuinigd. Onderwijsinstellingen zoeken interessante projecten voor de inzet van maatschappelijke stagiaires en het bedrijfsleven zoekt betrouwbare partners bij het inzetten van haar werknemers in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen."

Het Texelfonds wilde op Texel dit initiatief steunen om met name jong en oud met elkaar te verbinden. De OSG was ook gemotiveerd en ook de ouderen waren, in de bewoners van de Gollards, snel gevonden.  Ongeveer vijftig leerlingen van de OSG De Hogeberg zijn momenteel bezig met de voorbereiding van een leuke middag voor bewoners van verzorgingshuis de Gollards. De activiteiten staan gepland voor donderdagmiddag 2 juni.

Het bedrijfsleven is echter nog niet aangeschoven en dat is jammer, zo stelt Hilstra. "Voor een bedrijf biedt dit de kans om met uw medewerkers een middag bij te dragen aan een unieke gelegenheid waarbij leerlingen van OSG De Hogeberg  zullen laten zien hoe het onderwijs er anno 2016 uit ziet. Maar in samenwerking met leerlingen en ouderen of cliënten van zorginstellingen zijn er ook andere activiteiten mogelijk. Zo heeft Morten Eschweiler van Teambuilding Texel ons opgenomen in het programma. Dat is geweldig.'

Bedrijven die er 2 juni bij willen zijn of meer informatie willen over het organiseren van activiteiten kunnen contact opnemen met via 06 4534 8080 of milenahilstra@hotmail.com.

"Helmuth van Heel geeft uitleg aan Ron. Ron zit net in de mobiele paragolfer. Daar is er maar één van in NL. Go Ron!". Foto: Facebookpagina Dubbelgenietendag.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!