Sandra haar ogen beginnen te stralen op het moment dat ze over haar werk begint.
Sandra haar ogen beginnen te stralen op het moment dat ze over haar werk begint. Foto: Heleen Vink

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Voetreflextherapeut Sandra Koopmans is terug op Texel

Gezondheid

“Voetreflextherapie brengt balans in lichaam en geest door doelgericht blokkades in de energiedoorstroming weg te masseren.” Het klinkt voor sommigen wellicht wat abstract, maar degenen die met voetreflextherapeut Sandra Koopmans in aanraking kwamen, zijn enthousiast.

De Texelse vertrok twintig jaar geleden van het eiland, maar wilde graag terug. “Maar ik moest mijn man nog even overtuigen. Vanuit Amsterdam is Texel best een grote stap. Maar samen met onze drie kinderen van 5, 3 en 5 maanden wonen we nu in Den Hoorn. Maandag opent mijn voetreflexpraktijk Sereen op Texel. Ik behandel op afspraak op maandag vanuit het gebouw van Fysiopraktijk Synergy Texel aan de Verzetsstraat in Den Burg.

Wat het werk zo mooi maakt, is dat je zeer snel resultaat ziet

Sandra haar ogen beginnen te stralen op het moment dat ze over haar werk begint uit te leggen. “De passie voor voetreflextherapie begon bij mij vroeg. Als dochter van Manda Bergsma, de oprichtster van de School voor Voetreflexologie, kreeg ik de massagetechnieken van de voetreflex al vroeg mee. In 2011 heb ik de opleiding voetreflextherapie op HBO-niveau afgerond en sindsdien ben ik mede-directrice en docente voetreflextherapie bij de School voor Voetreflexologie. Velen kennen mij al van de behandelingen met voetreflextherapie bij de Stayokay. Daar heeft menig Texelaar al meegewerkt als ‘proefpersoon’ voor onze studenten van de opleiding voetreflextherapie op HBO-niveau. Nu de beroepsopleidingen zijn afgerond is er ruimte om mij meer te gaan focussen op het behandelen in mijn eigen voetreflexpraktijk op Texel. Wat het werk zo mooi maakt, is dat je zeer snel resultaat ziet.”

Voetreflexologie is een goede aanvulling op fysiotherapie. Dat laatste richt zich op behandeling op de plaats zelf, terwijl voetreflexologie zich juist richt op behandeling van binnenuit

De voetreflexologie deelt de voetzool in in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals de maag, schouder of darmen en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt. “Ik richt met bij de behandelingen op de klachten van de cliënt en behandel de voetzone die in verbinding staat met de klacht. Mensen kunnen bij mij terecht met verschillende soorten klachten zoals blessures, gewrichtsklachten, orgaanproblemen, stress en overgangsklachten. Na mijn drie zwangerschappen vind ik het ook erg leuk om zwangere vrouwen te behandelen. Voetreflextherapie kan echt helpen bij misselijkheid, maar ook bij harde buiken en het opwekken van de bevalling.”

Sandra legt uit hoe voetreflextherapie ook veel baat heeft voor mensen met gewrichtsklachten. “Neem nu reuma of artrose. Die klachten kun je niet verhelpen, maar je kunt de pijn wel verlichten. Door de energiestromen te herstellen, worden de gewrichten wel weer soepeler. Dit kan de klachten sterk verminderen. Voetreflexologie is een goede aanvulling op fysiotherapie. Dat laatste richt zich op behandeling op de plaats zelf, terwijl voetreflexologie zich juist richt op behandeling van binnenuit. Je masseert de blokkades weg.”

Aanvullende verzekering

De behandelingen van Sandra worden deels gedekt voor mensen met een aanvullende verzekering. Een behandeling duurt gemiddeld 55 minuten. Het is mogelijk een losse behandeling te boeken of een reeks behandelingen. “Een losse behandeling is mooi ter ontspanning. Bij klachten zien we het beste resultaat bij een reeks behandelingen”, stelt Sandra op haar website. “Ik kan niet wachten tot ik maandag weer kan beginnen. Ik heb er echt zin in, omdat je mensen echt helpt. Wie meer wil weten over wie ik ben en wat ik doe, kan altijd even een kijkje nemen op mijn website (http://www.voetreflexpraktijksereen.nl). Als ze liever direct een afspraak maken, kan dit via 06 49596935”

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1