Per 1 januari verhuist Omnyacc naar de Groeneplaats.
Per 1 januari verhuist Omnyacc naar de Groeneplaats. Foto: Evalien Weterings

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Samen steen op steen stapelen”

Financieel

Accountants- en advieskantoor Omnyacc Texel gaat per 1 januari 2023 verhuizen naar de Groeneplaats 11. Geboren en getogen Tesselaar Tristan Ellen (36 jaar), registeraccountant en aspirant-vennoot: ‘Mijn plan is om voor de lange termijn met onze klanten te bouwen aan de toekomst. Gezamenlijk steen op steen stapelen tot het tijd is voor de volgende om het stokje over te nemen.’ Tristan vertelt over het kantoor en de komende plannen. 

Diepe wortels op Texel

Omnyacc Texel en haar rechtsvoorgangers zijn sinds 1989 gevestigd aan de Abbewaal. Later is Administratiekantoor Koorn daarbij gekomen. Met ingang van 1 januari 2023 gaan beide bedrijven samen verder op de Groeneplaats onder de naam van Omnyacc Texel. “Achter de voordeur is het al jaren één organisatie, mede veroorzaakt door aangescherpte wet- en regelgeving. Dit was het logische moment om hier ook naar buiten toe zichtbaarheid aan te geven.” Omnyacc Texel is een full-service advieskantoor waar ondernemers en particulieren van klein tot groot terecht kunnen voor het gehele pallet aan administratieve-, loongerelateerde- en fiscale dienstverlening. “Met 20 collega’s overwegend woonachtig op Texel, zijn we met recht een Texels kantoor te noemen en aan de vaste wal zijn nog eens 240 collega’s werkzaam op onze kantoren in Den Helder, Leeuwarden, Schagen, Heerhugowaard, Hoorn, Zwaagdijk en Heemstede.”

Samen oplopen

Tristan heeft intern bij Omnyacc de praktijkopleiding tot registeraccountant doorlopen. Het doel, kantoor Texel aansturen, is van meet af aan het plan geweest. Vorig jaar werd dat plan een feit. “Samen met Markus Gersthage, Arco Garritsen en Nico Vonderbank verzorg ik de dagelijkse aansturing van ons kantoor. Wij zijn hier om samen met onze klanten mee te lopen op hun ondernemerspad en ze op breed vlak bij te staan. Ik heb dan ook een goed gevoel over de toekomst van het kantoor. Aan ons team ligt het zeker niet. Met kundige fiscalisten, salarisadviseurs, meerdere accountants en een bak aan ervaren collega’s durf ik te zeggen dat de kwaliteit bij ons hoog ligt.”

Opleidingshuis

Binnen Omnyacc Texel zijn er op dit moment drie assistent-accountants in opleiding tot tekeningsbevoegd accountant. Dit zijn medewerkers die de HBO opleiding accountancy hebben afgerond en dan nog minimaal drie jaar naast hun werk studeren om daarna de accountantstitel te mogen voeren. “We zijn het enige accountantskantoor op Texel met medewerkers in de praktijkopleiding en daar zijn we erg trots op. Het past naar mijn mening ook binnen de langetermijnvisie van Omnyacc. Het opleiden en trainen van de accountants van de toekomst zorgt voor kwaliteitsimpulsen op kantoor en bestaanszekerheid voor de organisatie naar de toekomst toe. Al jaren studeren er minder accountants en fiscalisten af dan dat er het vakgebied verlaten, terwijl het zo’n mooi vakgebied is. Ik ben ervan overtuigd dat ook kleinere kantoren hier een maatschappelijke verantwoordelijkheid in hebben te nemen, en die pakken wij dus ook.”

Nieuw pand

De collega’s kijken uit naar het werken aan de Groeneplaats in Den Burg. “De platte organisatie die we zijn past nu letterlijk bij het pand waar we straks te vinden zijn. Parkeren voor de deur is misschien wat lastiger, maar we kunnen de stukken bij de klanten thuis of op de zaak komen ophalen. Achter in de Warmoesstraat kun je ook altijd terecht, daar hebben we vijf parkeerplaatsen voor klanten. Laat het weten en we zetten de deur open.”

Opening

“Binnenkort volgt een officiële opening, waar we bestaande klanten en andere geïnteresseerden een rondleiding willen geven door het nieuwe pand en samen proosten op de toekomst. We kijken ernaar uit om onze klanten vanuit hier verder te bedienen. En met nieuwe ondernemers de contacten te leggen. Ik heb het gevoel dat er mooie bouwjaren aankomen.”

Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 23 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen 3 feb, 08:15
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00
Afbeelding
Gemeente trekt kar voor nieuwe brug Kogerstrand Algemeen 2 feb, 11:15 5