Logo texelsecourant.nl
Afbeelding van de Tibetaanse vlag.
Afbeelding van de Tibetaanse vlag.

Vlag blijft achterwege bij gemeentehuis

  Divers

De Tibetaanse vlag heeft afgelopen zondag uiteindelijk toch niet bij het gemeentehuis in Den Burg gehangen.

Bob Schelfhout uit Den Burg deed vorige week een verzoek aan de gemeente om de Tibetaanse vlag op te hangen, omdat het zondag (10 maart) zestig jaar geleden was dat de Tibetaanse opstand tegen de Chinese bezetting van Tibet begon.

De gemeenteraad moest een besluit nemen over het verzoek, maar dat lukte afgelopen week niet meer conform de formele procedures. Om de meningen van de raadsleden toch te polsen, werd een mailronde onder de raadsleden gehouden, maar die wijze van opereren wekte binnen de gemeenteraad weerstand op, waarna de mailronde voortijdig werd gestaakt.

Schelfhout heeft goede hoop dat de Tibetaanse vlag volgend jaar alsnog bij het gemeentehuis gehesen gaat worden. "De raadsleden stonden er sympathiek tegenover. Alleen was dit jaar de 60ste herdenking en we hebben nu de Dalai Lama nog, vandaar dat ik liever had gezien dat het dit jaar al had plaatsgevonden." 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!