Logo texelsecourant.nl
Maartje Duin.
Maartje Duin.

Aandeelhouders kiezen Maartje Duin als commissaris TESO

  Divers

Maartje Duin is vrijdagavond gekozen tot nieuwe commissaris van TESO.

Op  de aandeelhoudersvergadering kreeg ze 283 stemmen. Het was spannend, want tegenkandidaat Esther Krijnen kreeg 247 stemmen. "Een close call", typeerde president-commissaris Franck van den Broeck de nipte uitslag. Zekerheidshalve waren de 534 uitgebrachte stemmen (waarvan vier blanco) twee keer geteld. Maartje Duin volgt Ria Kuip op, die in 2001 aantrad tot Raad van Commissarissen van TESO.

De omzet van de bootdienst steeg het afgelopen boekjaar tot €24.215.000,- (vorig jaar €23.391.0000,-), de winst (na aftrek belasting) van ruim €1,3 miljoen wordt toegevoegd aan de statutaire reserve.

Ondanks dat TESO per 1 januari zo goed als zeker BTW-plichtig wordt, is besloten dit niet door te berekenen aan de reizigers. De tarieven worden wederom niet verhoogd. Dit is mogelijk dankzij de structurele financiële meevaller die wordt behaald dankzij het lage energieverbruik van de Texelstroom.

Directeur Cees de Waal vertelde wel dat om de aanschaf van een nieuw schip in 2030 te kunnen financieren, TESO er op termijn niet omheen kan om BTW op het bootkaartje te gaan heffen.

TESO heeft samen met andere belanghebbenden, zoals de gemeente Texel, de onredelijkheid van de BTW-maatregel onder de aandacht van de Tweede Kamer gebracht. Gepleit wordt voor compensatie van de bewoners van de Waddeneilanden.

Door de sloop van de Koninghal was voor de aandeelhoudersvergadering uitgeweken naar de hangar van het vliegveld. Van den Broeck memoreerde hoe de deze bijeenkomst voor het eerst in het 110-jarig bestaan "boven de Rugediek" werd gehouden. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!