Maartje Duin.
Maartje Duin.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Aandeelhouders kiezen Maartje Duin als commissaris TESO

Divers

Maartje Duin is vrijdagavond gekozen tot nieuwe commissaris van TESO.

Op  de aandeelhoudersvergadering kreeg ze 283 stemmen. Het was spannend, want tegenkandidaat Esther Krijnen kreeg 247 stemmen. "Een close call", typeerde president-commissaris Franck van den Broeck de nipte uitslag. Zekerheidshalve waren de 534 uitgebrachte stemmen (waarvan vier blanco) twee keer geteld. Maartje Duin volgt Ria Kuip op, die in 2001 aantrad tot Raad van Commissarissen van TESO.

De omzet van de bootdienst steeg het afgelopen boekjaar tot €24.215.000,- (vorig jaar €23.391.0000,-), de winst (na aftrek belasting) van ruim €1,3 miljoen wordt toegevoegd aan de statutaire reserve.

Ondanks dat TESO per 1 januari zo goed als zeker BTW-plichtig wordt, is besloten dit niet door te berekenen aan de reizigers. De tarieven worden wederom niet verhoogd. Dit is mogelijk dankzij de structurele financiële meevaller die wordt behaald dankzij het lage energieverbruik van de Texelstroom.

Directeur Cees de Waal vertelde wel dat om de aanschaf van een nieuw schip in 2030 te kunnen financieren, TESO er op termijn niet omheen kan om BTW op het bootkaartje te gaan heffen.

TESO heeft samen met andere belanghebbenden, zoals de gemeente Texel, de onredelijkheid van de BTW-maatregel onder de aandacht van de Tweede Kamer gebracht. Gepleit wordt voor compensatie van de bewoners van de Waddeneilanden.

Door de sloop van de Koninghal was voor de aandeelhoudersvergadering uitgeweken naar de hangar van het vliegveld. Van den Broeck memoreerde hoe de deze bijeenkomst voor het eerst in het 110-jarig bestaan "boven de Rugediek" werd gehouden. 

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 3 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 9 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 12 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 15 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1