Logo texelsecourant.nl
Fausto Albers met de tachtig jaar oude 'Louis the Lobster'.
Fausto Albers met de tachtig jaar oude 'Louis the Lobster'. (Foto: Aangeleverd)

Kerstkreeft 'Louis the Lobster' overleden

  Divers

Kreeft 'Louis' die vlak voor de kerstdagen door oud-Texelaar Fausto Albers van de pan werd gered, is overleden.

Dat heeft het Dolfinarium in Harderwijk laten weten. De kreeft was daar eind vorig jaar werd opgenomen.

De reddingsactie van de circa 80 jaar oude 'kerstkreeft' kreeg landelijke belangstelling en ook nu is de dood van het dier landelijk nieuws.

De kreeft zat aanvankelijk als voedsel tussen een stel andere kreeften bij het restaurant van Albers in Haarlem, maar hij viel op door zijn grootte. Bij het restaurant konden ze het niet over hun hart verkrijgen om de acht kilo zware kreeft in de pan te doen, waarna het tot een veiling van de kreeft kwam.

Een bezoekster bood aan de kreeft voor een paar honderd euro over te nemen en regelde vervolgens een nieuw onderkomen bij Dolfinarium. Daar werd 'Louis de Lobster' onder grote mediabelangstelling ontvangen en kreeg het dier een privé-aquarium.

Volgens het Dolfinarium is de kreeft mogelijk overleden omdat alle veranderingen hem te veel werden. "Ondanks dat Louis nog niet lang bij ons was, zullen we hem zeker gaan missen," citeert Omroep Gelderland het centrum in Harderwijk.

Volgens de laatste berichten gaat de kreeft naar het NIOZ, zodat er nog nader onderzoek op uitgevoerd kan worden om de precieze leeftijd vast te stellen.


Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.



Reageren!