Logo texelsecourant.nl
De Wildman Bluesband uit Boxtel.
De Wildman Bluesband uit Boxtel.

Wildman Bluesband trapt af op Texel Blues

  Divers

De Wildman Bluesband uit Boxtel trapte donderdagavond in Café De Zwaan af voor Texel Blues.

Dat gebeurde op de gezellige sponsoravond, ditmaal gesponsord door de Texelse Courant. De Brabantse muzikanten gingen er stevig tegenaan. Met indrukwekkende uithalen door zangeres Saskia de Nijs, op een wijze die niet onderdeed voor die van Janis Joplin, en het scheurende gitaargeluid van de rossige gitaarvirtuoos Jos de Wilde. De bluesmuzikant wisselde geregeld van instrument en liet ook de bottleneck over zijn snaren glijden. De muzikanten wisten zich ondersteund door een gedegen ritmesectie. 

Vanavond en zaterdag overdag en 's avonds gaat het ook in de andere cafés in Den Burg los. Met als bijzonder item zaterdag The Young Blues Challenge, waarbij vier jonge bluesbands zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur de competitie aangaan wie er volgend jaar met Texel Blues op het Mainstage mag staan. Zondagmiddag is er ter afsluiting in de tent op de ijsbaan het Anniversary Concert. 

Allemaal ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het bluesfestival. De Texelse Courant nodigt fotografen uit hun mooiste Texel Blues jubileumfoto op te sturen naar redactie@texelsecourant.nl. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, hoofdredacteur Texelse Courant en Texel Magazine. Lid Redactioneel Overleg Nederlandse Nieuwsblad Pers.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!