Logo texelsecourant.nl
Het regenwater loopt niet weg in de Parkstraat.
Het regenwater loopt niet weg in de Parkstraat.

Regen veroorzaakt overlast in Den Burg

  Divers

De hevige regenval heeft maandag aan het begin van de avond voor overlast bij een aantal winkels in Den Burg gezorgd.

Op de hoek van de Parkstraat en de Weverstraat liep het regenwater niet goed weg, waardoor het water naar binnen kwam. De brandweer schoot te hulp om het water weg te werken.Voor diverse bedrijven aan de Weverstraat was het de tweede keer in korte tijd dat ze wateroverlast hadden. Zaterdagochtend 19 augustus zette een hoosbui ook al diverse zaken blank. Onder meer de wolwinkel en de ijsbar kregen maandagavond voor de tweede keer water. De Balcken kreeg ook water binnen, evenals de Werelwinkel.

Bij De Wever waren ze daar allerminst blij mee en klonk het verwijt dat de gemeente na de vorige hoosbui in augustus niets gedaan heeft. Volgens de brandweer, die rondreed in het centrum om hulp te verlenen, hadden ongeveer dertien winkels in meer of mindere mate wateroverlast. Bij twee zaken moest hulp worden verleend om het water weg te krijgen.

Er ontstond ook op diverse andere plekken in Den Burg wateroverlast door de regenval. De Thijsselaan kwam tussen de Binsbergenstraat en de Bernhardlaan blank te staan, dat is al vaker gebeurd. (Foto's Willem Sangers)
Ingestuurde foto's

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!