Logo texelsecourant.nl
Ingrid Simons
Ingrid Simons

Ingrid Simons in Galerie Posthuys

  Divers

De Eindhovense kunstenares Ingrid Simons werkt afwisselend in Nederland en Portugal. Ze schildert met met pasteuze olieverf op doek en ze lithografeert in sobere tinten. Bebossingen en vergezichten wisselen elkaar af in de tentoonstelling die vanaf vrijdag 14 oktober in Galerie Posthuys is te zien.

In Portugal kwam ze in aanraking met pottenbakkers en keramiekschilders. De techniek fascineerde haar enorm en ze leerde van de Portugese vakmensen hun traditionele werkwijzen. In de tentoonstelling neemt de keramiek een bijzondere plaats in; het zijn geen miniaturen van de forse olieverfschilderijen maar autonome ruimtelijke vertalingen van landschappelijke notities.

De kunstenares ligt haar werk toe: "Ik ben geïnteresseerd in het deconstrueren van het landschap en de wederopbouw van een nieuwe, ruwe en fysieke realiteit van mijn persoonlijke ervaring. Mijn landschappen bestaan niet in de natuur of op foto's. Ze zijn geen verwijzingen naar het landschap, ze ZIJN expressieve objecten/ruimten die alleen bestaan door de fysieke daad van het schilderen."

De werken zijn van vrijdag 14 oktober t/m zondag 22 november te zien in de grote zaal van Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog). Daarnaast is nieuwe keramiek van Jeannet Klement te zien en de fotografie van Pieter van Schelt.

Posthuys Galerie
Galerie op Brink 14 De Koog
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!