Logo texelsecourant.nl
De deelnemers aan Lekker in je Life werden op De Krim begeleid door een aantal professionals.
De deelnemers aan Lekker in je Life werden op De Krim begeleid door een aantal professionals.

Lekker in je Life te gast op De Krim

  Divers

Klimmen in het klimpark, lasergamen, bowlen en een gezamenlijke kookworkshop. Negen Texelse gezinnen stond afgelopen weekend een en ander te wachten op vakantiepark De Krim.

De negen families deden er mee aan een Familieweekend in het kader van het programma 'Lekker in Life' dat kinderen en jongeren op Texel helpt van overgewicht af te komen. Daarbij is de aandacht niet alleen op het kind met overgewicht gericht, maar wordt het hele gezin erbij betrokken. Het programma startte een aantal weken geleden met twee groepen van zes deelnemers: één groep met deelnemers van basisschoolleeftijd, de andere van 12 jaar en ouder. Het Familieweekend werd voor het eerst gehouden.

Lekker in je Life werd vorig jaar opgezet, omdat circa één op de vijf kinderen (4-18 jaar) op het eiland te zwaar is. Dat is boven het landelijk gemiddelde. Lekker in je Life moet onder meer tot andere drink- en eetgewoontes binnen een gezin leiden. Het programma is een gezamenlijk initiatief van provincie, gemeente, Centrum voor Jeugd en Gezin Texel, GGD, Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland, het Texelse huisartsen, fysiotherapeuten, een diëtiste, een eerstelijnspsycholoog, een orthopedagoog en kindergeneeskunde van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!