Afbeelding

Werkstraffen voor huisvredebreuk

Divers

Een 21-jarige oud-Texelaar is woensdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 130 uur, wegens dubbele mishandeling, huisvredebreuk, vernieling en diefstal van een autoradiio. Veertig uur is voorwaardelijk.

Een 25-jarige mededader uit Den Burg kreeg een taakstraf van 120 uur aan zijn broek, waarvan veertig uur voorwaardelijk. De straffen waren conform de eisen van justitie.

Het tweetal toog op 18 mei midden in de nacht naar een woning aan de Ada van Hollandstraat in Den Burg. Daar wilden zij verhaal halen bij een man die bij een vriend verbleef en eerder op de dag een meisje zou hebben aangerand. Er vielen rake klappen en er sneuvelde huisraad. Later bleek dat de man zijn hand op de rug van het meisje had gelegd en dat vond zij niet plezierig.

De mannen zijn inmiddels tot inkeer gekomen, bleek woensdag. De 21-jarige man legde tegenover de rechter een volledige bekentenis af. Zijn 25-jarige kompaan had dat al direct bij de politie gedaan. Hij had achteraf geen flauw idee waaarom hij mee was gegaan die nacht.

De officier van justitie hield in haar strafeis rekening met de bekentenissen. Ze woog ook mee dat beide mannen een nagenoeg blanco strafblad hebben en dat de 25-jarige Texelaar als gevolg van het incident zijn baan is kwijtgeraakt. Haar eis tegen de 21-jarige verdachte was iets hoger, omdat hij zich een paar maanden eerder schuldig had gemaakt aan diefstal van een autoradio.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 8 uur geleden 17
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 8 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 8 uur geleden 5