Fysiotherapeuten Lex Drop, Fridtjof Egeler, Gerard Arkenbout en Wouter Teitsma.
Fysiotherapeuten Lex Drop, Fridtjof Egeler, Gerard Arkenbout en Wouter Teitsma. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Samenwerking Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging en Lijf & Visie

Divers

De Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging (PFB) is een samenwerkingsverband aangegaan met de praktijk Lijf & Visie, met vestigingen in Amsterdam, Schagen en Soest. “Behouden wat goed is en toevoegen wat beter kan.”

Lijf & Visie bestaat sinds 2009. Praktijkhouders en eigenaars zijn Fridtjof Egeler en Wouter Teitsma, beiden fysio- en manueel therapeut, en fysiotherapeut Lex Drop. De praktijk PFB aan de Wilhelminalaan heeft een breed scala aan disciplines en zorgpaden in huis, zoals ook Lijf & Visie multidisciplinair werkt.

Ze bieden zorg die uiteenloopt van de reguliere fysiotherapie tot en met medisch specialistische revalidatiezorg waarbij de hoofdbehandelaar de revalidatiearts is van Lijf & Visie. Verder richten zij zich ook op preventie & leefstijl trainingen, bedrijfsvitaliteit, verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid van bedrijven.

Het team bestaat uit fysiotherapeuten met uiteenlopende specialisaties, op het gebied van adem en koude instructie, sport, osteopathie, zwangerFit, logopedie, oncologie- en oedeemfysiotherapie, psychologie, etc. “Als we een klacht behandelen kijken we daar vanuit meerdere specialisaties naar en behandelen vanuit meerdere disciplines. Zo bieden we optimale zorg”, vertelt Fridtjof Egeler.

Gerard Arkenbout van PFB: “Wij zien in de eerste lijnfysiotherapie een uitbreiding van mensen met meer complexere klachten. Hiervoor zou een specialistisch revalidatietraject een betere indicatie kunnen zijn. We streven naar het bieden van een zo hoog mogelijke kwaliteit aan zorg. Ons aanbod is al breed, maar het zou nog breder kunnen zodat kwalitatief een nog hoger niveau kunnen bereiken.”

Tijdens een bijeenkomst van de Schouderwerkgroep Noord-Holland Noord raakte hij in gesprek met Wouter Teitsma. Wouter: “Al filosoferend over ons vak en de mogelijkheden die er zijn bleek dat we daarover dezelfde ideeën te hebben en zijn we tot elkaar gekomen.”

“Optimale zorg, met name door een multidisciplinaire aanpak en verbinding van de praktijken. Daarbij kijken we, ook op Texel, of de gevraagde disciplines voorhanden zijn. En waarin wij kunnen aanvullen en versterken. Behouden wat goed is en toevoegen wat beter kan. Denk daarbij aan echografisch diagnostisch onderzoek, waarvoor scholing op het gebied van diagnostiek voor de schouder heeft plaatsgevonden. Daar wordt verder op uitgebreid naar diverse klachten. De praktijk is in bezit van moderne echoapparatuur."

Adem & Koude Training werkt met blootstelling aan een ijskoud bad. "Door gebruik te maken van je ademhaling, mindset en een ijskoud bad leer je meer controle krijgen over je fysieke en mentale processen van het lijf. Dit levert tal van voordelen op. Lijf & Visie behandelt bij orthopedische problemen. Zoals nieuwe knieën, heupen en de begeleiding/revalidatie na de operatie. “Daarbij denken we ook aan toerisme. Ook tijdens vakantie op Texel kun je blijven werken aan je vitaliteit. Of op Texel herstellen van je burn out.” PFB en Lijf & Visie hebben samen een Post Covid-traject ontwikkeld. Patiënten met als gevolg van corona klachten als benauwdheid, slaapproblematiek, vermoeidheid, concentratieproblemen, maar bijvoorbeeld ook angst en stress, kunnen bij ons terecht.”

Gerard Arkenbout over de samenwerking: “Het biedt meer mogelijkheden voor opleiding en scholing, betere zorgcontracten, gebruik van instrumenten. Juist mensen met langdurige klachten waarbij meerdere factoren een rol spelen kunnen daar baat bij hebben.”

Lex, Fridtjof en Wouter zijn echte Texel liefhebbers en komen hier al van jongs af aan. "De beleving die Texel geeft dragen we ook met elkaar uit in ons werk. Dat zorgt voor een grote dosis werkplezier."

De PFB blijft gewoon op hetzelfde adres, de samenwerking voltrekt zich organisatorisch vooralsnog achter de schermen. Geleidelijk worden meer producten en diensten toegevoegd aan het aanbod.

Afbeelding
Woontij zoekt een huurheld met een hart van goud! Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Haarherstel en meer bij Boutique Salon Texel Gezondheid 6 uur geleden 5
Afbeelding
Texel nog gevrijwaard van blauwtong Algemeen 9 uur geleden 8
Afbeelding
Expendables en Sinterklaasfilms Algemeen 12 uur geleden 2
Afbeelding
“Zien waar je afgeweken bent van je eigen basis" Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 28 september 2023 Algemeen 28 sep., 18:00 1
Afbeelding
Aron Zeeman genomineerd als mediatalent van het jaar Algemeen 28 sep., 13:30 54
Afbeelding
Annelies helpt met genezen van onzichtbare blauwe plekken Gezondheid 28 sep., 08:30 2