Logo texelsecourant.nl
De Lionsveiling in het Glazen Paleis.
De Lionsveiling in het Glazen Paleis. (Foto: )

Twee TESO-aandelen en werken van Jan Wolkers op Lionsveiling

  Cultuur

Twee TESO-aandelen, een aantal zeefdrukken van Jan Wolkers, schilderijen van Blok van der Velden en munten. Het zijn een aantal kavels van de nieuwe Lionsveiling die komende zaterdagmiddag 27 april in Den Burg wordt gehouden. De veiling is voor de derde keer in het Glazen Paleis in De Wezentuin voorafgaand aan de Koningsparkty. De veiling begint om 13:30 uur.

Lions Club Texel veilt vijftig kavels ten bate van het goede doel. De opbrengsten van de kavels zelf gaan volgens de Lions naar de inbrengers van de kavels. de provisiekosten die inbrengers en kopers voor een kavel betalen gaan naar het goede doel. De twee TESO-aandelen zijn beide aandelen van 25 gulden. Onder de werken van Jan Wolkers zit onder meer een zeefdruk van het Thijssemonument dat in de vijver naast de Thijsseschool in Den Burg staat.

De Lions hebben ook een stuk glaswerk dat de gemeente tot in de jaren zeventig aan echtparen op Texel gaf die vijftig jaar getrouwd waren. Volgens veilingmeester Willem van Tatenhove zijn er ook diverse schilderijen van Blok van der Velden, boeken over Texel, schilderijen van Jan Jaap Waverijn en een aantal bijzondere prenten uit de achttiende eeuw waarop Oudeschild en de dijkdoorbraak bij Den Douk nabij Oost in 1775 te zien zijn.

De Lions veilen diensten zoals een dag lang een timmerman en een dag lang een hovenier. Er is antiek waaronder een likeurkeldertje uit 1840 en een lodereindoosje (reukwater), er zijn diverse boeken over Texel en er worden kavels geveild met Nederlandse munten die ongebruikt zijn.

De serviceclub staat zaterdagmiddag ook met een kraam op de Koningsparkty in de Wezentuin om ten bate van het goede doel hamburgers te bakken en te verkopen. De opbrengsten komen volgens vast gebruik ten goede aan goede doelen op het eiland, het Tesselhuus en (Texelse) projecten in de Derde Wereld.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!