Logo texelsecourant.nl
Rikkert van Huisstede, winnaar van de publieksprijs in De Toegift.
Rikkert van Huisstede, winnaar van de publieksprijs in De Toegift. (Foto: Tony Vayne)

Toegift gastheer kleinkunstfestival

  Cultuur

De Toegift in Den Hoorn stond afgelopen weekend in het teken van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Zes halve finalisten van het jaarlijkse concours om de Wim Sonneveldprijs stonden – verspreid over twee avonden – op het podium.

Overdag werkten de zes cabaretiers in dorpshuis De Waldhoorn aan hun programma's onder leiding van regisseur Wimie Wilhelm.

Het publiek reikte beide avond een publieksprijs uit. De eerste avond werd de prijs (een schaapje) gewonnen door Lisa Ostermann. De tweede avond ging de prijs naar Rikkert van Huisstede.

Het AKF kende tot een paar jaar geleden jaarlijks de kwartfinales in Den Hoorn (verspreid over drie avonden), maar dat is een paar jaar geleden veranderd. Nu komen de halve finalisten langs terwijl ze op toernee zijn.

Op 5 en 6 april zijn in Theater Bellevue in Amsterdam de halve finales, waarna er drie mensen overblijven die op 8 april meedoen aan de finale in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!