Logo texelsecourant.nl
Foto: Artex Kunstenschool

Texelfonds draagt bij aan 60-jarig jubileum Artex

  Cultuur

Het Texelfonds heeft een bijdrage van €3.000,- uit het fonds Lof der Zotheid toegekend aan Artex Kunstenschool Texel.

Het geld is voor de Masterclass in mei 2019.  Zes maanden lang wordt het 60-jarig bestaan van Artex gevierd met tal van activiteiten, workshops, exposities, samenspel en optredens: het jubileumfestival omvat zes weekenden gedurende het eerste halfjaar van 2019. Artex wil haar historische, hedendaagse en toekomstige betekenis voor Texel en haar bewoners duiden van en voor de jongste jeugd tot en met de oudste (oud)leeringen van het eiland.

Het Texelfonds heeft €500,- toegekend aan dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Dit ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan. "Het dorpshuis in Oosterend is voor Texel een goed voorbeeld van optimaal gebruik door verschillende partijen."

Het Texelfonds is voor haar bestaan afhankelijk van giften, schenkingen en legaten. Naast het algemeen fonds, is er de mogelijkheid om een Fonds op Naam te vestigen.  Naast het Jeugdfonds is er onder andere het IJspegelfonds, het Joustra en de Beurs zorgfonds en het Kok-Barendregt fonds. Deze Fondsen zijn ondergebracht bij het Texelfonds. De persoon of organisatie die een schenking doet kan het geld 'oormerken',  men kan zelf bepalen aan welk doel of doelgroep het geld besteed wordt.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!