Logo texelsecourant.nl

Artex organiseert kunstlezing over Leonardo da Vinci

  Cultuur

Op dinsdag 27 november a.s. om 20 uur organiseert Artex Kunstenschool een interessante kunstlezing over Leonardo da Vinci.

Aan de vooravond van zijn 500ste sterfjaar is in het Teylers Museum in Haarlem een tentoonstelling van Leonardo's tekeningen te zien. Tijdens deze lezing leidt kunsthistoricus drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin je bezoek aan de tentoonstelling in en geeft de context erbij. Zo zie je het geschilderde oeuvre van Leonardo en kom je te weten waarom de Mona Lisa zo ontzettend beroemd is.

De lezing begint om 20 uur en duurt ca. 2 uur. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via de website van Artex.

Artex organiseert regelmatig lezingen met kunsthistorische inhoud. Deze lezingen worden gegeven door kunsthistoricus drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Hij is cum laude afgestudeerd in kunstgeschiedenis en Franse letterkunde en heeft aan de universiteiten van Amsterdam, Parijs en Krakau gestudeerd.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!