Logo texelsecourant.nl
Het Esparanto-monument aan de Kogerstraat.
Het Esparanto-monument aan de Kogerstraat.

Open Monumentendag op diverse locaties

  Cultuur

Diverse bijzondere panden en locaties op Texel staan vandaag in het teken van Open Monumentendag.

Die begint om 10:00 uur en duurt op de meeste plekken tot het einde van de middag.

Een paar plekken die eruit springen: De Lindeboom aan de Groeneplaats, het Esperanto-monument aan de Kogerstraat en de Zeven Pannekoeken op de Hogeberg aan het Doolhof.

Bij De Lindeboom is vanaf 10:00 uur een tentoonstelling te zien van de meer dan honderd jaar oude inventaris van het vroegere Hotel Texel. De restanten van de inventaris kwamen recent bij graafwerkzaamheden voor De Tuunen boven de grond.

Harry de Graaf vertelt om 10:00 en om 17:00 uur bij het Esperanto-monument over de vroegere wereldtaal Esperanto die bedoeld was om een brug te slaan tussen mensen en culturen.

Nieteke Roeper vertelt om 10:00 en 13:00 uur bij de Zeven Pannekoeken over de tuinen die vroeger bij Brakestein en Rozenhout hebben gelegen.

Een greep uit de andere locaties die meedoen aan Open Monumentendag: Kaap Skil in Oudeschild, 't Walvisvaarders Huisje in Den Hoorn, boerderij De Waddel in het Hogeberggebied, museum Waelstee in De Waal, het Hoornder kerkje, Fort De Schans bij Oudeschild, Pastorie De Waal, de vuurtoren in De Cocksdorp, de Maartenskerk in Oosterend, boerderij Hunsingo in Eierland, het Hofje in Den Burg, de Eiland Galerij in Zuid-Eierland en Duikclub Texel in Oudeschild.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!