Logo texelsecourant.nl

Inschrijven weer mogelijk voor de Artex KunstKlas

  Cultuur

Op vrijdag 14 september a.s. gaat er weer een nieuw seizoen van de Artex KunstKlas van start. De KunstKlas is er voor leerlingen van groep 6 t/m 8 van de basisschool en voor jongeren van de OSG.

Het belangrijkste doel van de cursus is om je te stimuleren je eigen weg te gaan en te helpen in het vinden van een passende manier om jezelf beeldend te uiten. We experimenteren met verschillende technieken en materialen. Daardoor gaat de creativiteit stromen en wordt kunst veel leuker en meer dan alleen resultaten. Er komen diverse technieken aan bod: we beschilderen kleding, maken een muurschildering en doen een project waarbij tekst het uitgangspunt is. Maar we concentreren ons ook op tekenen en schilderen/het verbeteren van kleurgebruik en perspectief. Natuurlijk schenken we ook aandacht aan het Rembrandtjaar 2019.

Nieuw in het KunstKlas-programma zijn de mini-exposities. Elke deelnemer maakt zijn/haar eigen tentoonstelling; dat kan een solo-expositie zijn, maar ook een thematentoonstelling waarvoor alle KunstKlassers een werk leveren. We exposeren o.a. bij Nauta Boekhandel en gaan op excursie.

De cursus bestaat uit 25 lessen en wordt gegeven door Maurice Christo van Meijel. Start op vrijdag 14 september om 14.45 uur (groep 6 t/m 8) en om 16 uur (OSG). Inschrijven kan via de website van Artex.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!