Logo texelsecourant.nl
Raymond Uppelschoten, één van de vertellers op het festival Verhalen in de wind. (Foto www.Raymonduppelschoten.nl)
Raymond Uppelschoten, één van de vertellers op het festival Verhalen in de wind. (Foto www.Raymonduppelschoten.nl)

Verhalen in de wind in De Waal

  Cultuur

In De Waal begint vanmiddag om 14:30 uur voor de achtste keer het tweejaarlijkse vertelfestival "Verhalen in de wind" plaats.

Zeven vertellers mogen in de huiskamers verschillende keren hun verhaal vertellen en 's avonds nogmaals in het dorpshuis De Wielewaal. Het zijn allen doorgewinterde en zeer ervaren vertellers. We kunnen dan ook stellen dat we de toppers onder de vertellers op 25 augustus naar De Waal halen. De namen zijn: Marin Millenaar, Hanna' Floor de Roos, Esther Kornalijnslijper, Mieke Aalderink, Raymond Uppelschoten, Chris de Backer en Veerle Ernalsteen. De laatste twee komen uit België.

In zeven Waalder huiskamers zal een verteller aanwezig zijn die de bezoekers zullen boeien met een spannend, ontroerend of komisch verhaal van ongeveer een half uur. Daarna wisselen de bezoekers van huis en gaan naar de volgende verteller die hen opnieuw zal verrassen met een boeiend verhaal. Zo worden in de loop van de middag drie vertellers bezocht. In de loop van de avond zullen alle vertellers in het dorpshuis nog een verhaal vertellen.

De avond wordt afgesloten met muziek van Texelse bodem. De groep "The GAF" zal een optreden verzorgen ter vermaak van vertellers en publiek.

"Hing u vroeger ook niet aan de lippen van uw vader, moeder, schoolmeester of juf die de klas muisstil kreeg met een spannend verhaal. Wie wil dat niet wéér kunnen beleven? Laat dit jaar de kans niet voorbij gaan om in het kleinste dorp van Texel dit bijzondere sfeervolle festijn mee te maken". schrijft de organisatie.

Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, reserveren kan via Corrie de Jager, tel. 310576.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!