De jeugdorkesten AJunSO uit Amsterdam en Fortissimo van Artex
De jeugdorkesten AJunSO uit Amsterdam en Fortissimo van Artex

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Artex kijkt terug op geslaagde orkestenuitwisseling

Cultuur

Afgelopen zaterdag vond bij Artex - Kunstenschool Texel de jaarlijkse uitwisseling plaats met het Artex Fortissimo orkest en de jeugdorkesten van Amsterdam. Deze keer met jeugdorkest AJunSo van Muziekschool Noord. Maar liefst 32 jeugdige muzikanten repeteerden samen diverse muziekstukken en verzorgden twee optredens op Texel!

Het Amsterdamse jeugdorkest (onder leiding van Peter Veenhuizen) en het Artex Fortissimo orkest (onder leiding van Loes Bakker) hadden de afgelopen weken allerlei stukken ingestudeerd die gedurende het weekend gezamenlijk gerepeteerd en opgevoerd werden.

Na op vrijdagavond en zaterdagochtend lekker gerepeteerd te hebben bij Artex was er een gezamenlijke lunch waarna het orkest naar de Burghtkerk vertrok voor het eerste optreden. Er werd muziek ten gehore gebracht van Bach en Mozart, maar ook eigentijdse jeugdorkestmuziek van bijvoorbeeld Albert Dam, Soon Hee Newbold en Brian Balmages.

Daarna was het tijd voor ontspanning: een gezellige barbecue, sport en spelletjes, mede mogelijk gemaakt door Texelse hulpouders.

De volgende dag werd er een bezoekje gebracht aan de mooi opgeknapte haven van Oudeschild. Daarna was het tijd voor het tweede optreden: een gezellig koffieconcert op het terras van Museum Kaap Skil, waar de muzikanten gastvrij werden onthaald en na afloop ook nog even mochten rondkijken in het museum.

AJunSO en Fortissimo kijken terug op een zeer geslaagde uitwisseling en verheugen zich op het volgende muzikale uitwisselingsweekend in Amsterdam op 16 en 17 juni!

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 9 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 14 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 14 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 15 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 15 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 16 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 16 uur geleden 5