Logo texelsecourant.nl
Het kunstwerk in het Glazen Paleis.
Het kunstwerk in het Glazen Paleis. (Foto's Marga Lakwijk)

The Spirit of Jazz in Glazen Paleis

  Cultuur

In het Glazen Paleis in de Wezentuin (Den Burg) is tot 2 maart het kunstwerk The Spirit of Jazz van Maria Roelofsen en Goossen Karssenberg uit Den Burg te zien.

Het is een lichtobject waarin aangespoeld hout en plastic uit de zee zijn gecombineerd met een geometrisch patroon.

Het begon met een verweerd stuk van een plastic roeiboot. Als tegenhanger van de vrije vormen van het plastic voegde Goossen een geometrisch mozaïek toe dat fungeert als "de slagwerksectie van een jazz ensemble."

Het geometrisch patroon in het kunstwerk speelt ook een belangrijke rol in het boek 'Snijpunt Isfahan' dat Karssenberg samen met zijn dochter Maite schreef.

Daarin komt aan de orde hij op Texel een geheel eigen mozaiek ontwikkelde en vervolgens samen met Maite naar de Iraanse stad reisde om daar door vakmensen het mozaiek in het echt te laten maken.

De twee zaten dinsdagavond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen op Radio 1 om over het mozaiek, de reis naar Iran en het boek te vertellen.


Maria Roelofsen en Goos Karssenberg in het Glazen Paleis bij het kunstwerk.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!