Logo texelsecourant.nl

Open Lesweek Beeldend bij Artex

  Cultuur

Van maandag 18 september t/m vrijdag 22 september organiseert Artex - Kunstenschool Texel een Open Lesweek Beeldend. Lijkt het je leuk om een van onze Beeldend cursussen te volgen, maar twijfel je nog? Gedurende deze week kun je vrijblijvend een proefles nemen!

Voor leerlingen van de bovenbouw basisschool en jongeren van de OSG: De KunstKlas
Het belangrijkste doel is om je te stimuleren je eigen weg te gaan om jezelf beeldend te uiten. We beschilderen kleding, maken een muurschildering en doen een project waar tekst het uitgangspunt is. Start: vrijdag 22 september om 15:30 uur.

Voor volwassenen:

Basiscursus fotografie
Tijdens deze cursus wordt niet alleen de techniek belicht, maar ook het verhaal/de zeggingskracht van de cursisten en hun foto's. Ook gaan we in op de historie en compositie. Niet alleen interessant voor amateur-fotografen, maar ook voor leerlingen die naar een vakopleiding willen en geprikkeld moeten worden een eigen identiteit aan hun portfolio te geven. Start: dinsdag 19 september om 19:30 uur.

Basiscursus tekenen & schilderen
Je leert verschillende technieken voor zowel tekenen als schilderen. Je leert hoe je (snel) kunt schetsen en ervaart hoe je kunt werken met diverse materialen (houtskool, potlood, acrylverf). Basisvormen, compositie en kleurenstudies worden behandeld: hoe zet je schetsen en ideeën om naar een uitgewerkt schilderij? Hoe geef je vorm aan je eigen ideeën? Start: woensdag 20 september om  9:45 uur.

Eenvoudige druktechnieken - Grafiek
In deze korte cursus komen druktechnieken aan bod die ook eenvoudig thuis zijn uit te voeren. We maken gebruik van sjablonen, stempels en gevonden materialen. Knippen, snijden en gutsen is onderdeel van het programma. Elke cursist maakt een persoonlijk plan. Dat kan doelgericht zijn (kerstkaart, verjaardagskalender), vormgericht (illustraties, boekje, leporello) of juist gericht op het experiment. Start: woensdag 20 september om 19:30 uur.

Schilderen PLUS
Je experimenteert met acryl- en aquarelverf, krijt, houtskool en inkt met rietpen. We laten ons inspireren door Grote Kunstenaars. Op die manier wandelen we op een speelse manier door de kunstgeschiedenis en langs de basisregels van de schilderkunst. We schetsen, werken een tekening uit en onderzoeken kleur- en lichtcontrasten. Ook komen kleurenleer en perspectief aan bod. Start: donderdag 21 september om 19:30 uur.

Natuurlijk kun je ook door het jaar heen een proefles nemen; neem contact op met de administratie voor het maken van een afspraak voor een proefles.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op de website van Artex.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!