Logo texelsecourant.nl
Bloem van der Velde en Rianne Witte overhandigen de handtekeningen aan burgemeester Uitdehaag.
Bloem van der Velde en Rianne Witte overhandigen de handtekeningen aan burgemeester Uitdehaag. (Foto: Jeroen van Hattum)

Muziekonderwijs basisschool blijft

  Cultuur

Het muziekonderwijs op de Texelse basisscholen blijft vooralsnog gewoon intact.

Dat is de strekking van een motie van de PvdA en D66 die de gemeenteraad donderdagavond unaniem heeft aangenomen.

Volgens het besluit moeten burgemeester en wethouders eerst samen met het onderwijs en partners op het gebied van cultuur, welzijn en sport een plan maken waarin beschreven staat wat er allemaal voor activiteiten op de scholen worden aangeboden.

Op basis daarvan willen de partijen bekijken hoe ze de zaken financieel in de begroting van de gemeente kunnen opnemen. Bedoeling is dat tot die tijd alles blijft zoals het nu is.

De afgelopen weken ontstond er veel onrust onder ouders en op de scholen, omdat het er naar uitzag dat de vakleerkracht muziek vervangen zou gaan worden door een cultuurcoach die breder inzetbaar is dan een vakleerkracht muziek.

Het leidde onder meer tot een handtekeningenactie op de Jozefschool om muzieklerares Mariken Stoverinck te behouden. Rianne Witte en Bloem van der Velde uit groep 8 overhandigden de handtekeningen donderdagavond aan burgemeester Michiel Uitdehaag. Kinderen van Vrije School Stella Maris hadden eveneens handtekeningen verzameld.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!