Logo texelsecourant.nl
Grote drukte in de Texelhoeve tijdens de avond over Bob Dylan in 2013.
Grote drukte in de Texelhoeve tijdens de avond over Bob Dylan in 2013. (Foto: Archief Texelse Courant)

Texelaars brengen hommage aan Bob Dylan

  Cultuur

Een muzikale hommage aan Bob Dylan. Vijf gerenommeerde Texelse muzikanten brengen vrijdagavond 15 november in Grand Café van Hotel De Lindeboom tijdens een bijzonder optreden dertig nummers van Bob Dylan ten gehore.

De 'Dylan-band' bestaat uit Hans Vlaming (drums), Rikus Kloosterhuis (bas), Nils Lely (sologitaar), Hans Hopman (gitaar, mondharmonica en zang) en Jaap Dros (gitaar en zang).

"We gaan er een fantastische avond van maken; de avond is een hommage aan de door ons bewonderde songwriter Bob Dylan. We hebben een karakteristieke selectie gemaakt uit zijn rijke oeuvre en hebben met veel plezier gerepeteerd in de studio van Rikus", aldus de leden van de band. Tal van beroemde nummers zullen te horen zijn, zoals 'The times they are a-changin', 'Hurricane', 'Mr. Tambourine man', 'To make you feel my love', 'I want you' en 'Tangled up in blue'.

Ongeveer zeven jaar geleden speelden dezelfde muzikanten in het toenmalige Theadorahoeve eveneens een avond lang uitsluitend nummers van de Amerikaanse folksinger. Die avond was toen een groot succes; de zaal zat bomvol met oudere Dylan-fans maar ook opmerkelijk veel jongeren.

Het idee om nog weer eens een Dylan-avond te organiseren ontstond dit voorjaar toen Lely, Hopman en Dros op het terras van Inn de Knip in Den Hoorn speelden en vanuit het publiek steeds verzoekjes kwamen voor nummers van Dylan. Die gingen erin als koek en de musici besloten na dat optreden nogmaals een Dylan-festijn op te zetten. Marco Schippper van De Lindeboom was meteen enthousiast en legde de band vast voor 15 november als onderdeel van het Lindeboom Live Event.

Het belooft een bijzondere, sfeervolle avond te worden, een buitenkansje voor liefhebbers van Dylan.

De avond begint om 19.30 uuur: De Dylan band, Gratis entree

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het is tijd om Texel geleidelijk en volgens de normen van de anderhalvemetersamenleving weer open te stellen voor toeristen.Reageren!