Logo texelsecourant.nl
Erja Lyytinen uit Finland, één van de artiesten op Texel Blues.
Erja Lyytinen uit Finland, één van de artiesten op Texel Blues.

Dertig bands op Texel Blues

  Cultuur

Op de 32ste editie van Texelblues op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober in Den Burg treden op 13 podia op drie avonden meer dan 30 nationale en internationale bluesartiesten op.

Het festival opent op vrijdagavond met Erja Lyytinen uit Finland, de aftrap voor een lang weekend vol blues. Erja werd in 2017 uitgeroepen tot beste gitarist in Europa tijdens de European Blues Awards. Zij speelde onder andere met Carlos Santana en heeft momenteel een wereldtour met niemand minder dan Jennifer Batten. In haar voorprogramma de Young Blues Challenge winnaars uit 2018, het Ray Stepien Trio.

Zaterdag is Aynsley Lister uit Engeland de hoofdact. Aynsley wordt gezien als een van de beste gitaristen in de wereld. In 2014 ontving hij tijdens de prestigieuze Britisch Blues Awards de award voor 'Best Songwriter' en 'Best Song'

for Home

. In Aynsley's voorprogramma de bluesrock band La Grange.

Julian Sas sluit af

Zondag geeft Julian Sas het afsluitende concert tijdens de 'Texeler Bier Blues Night'. Voor Julian Sas is het alweer 17 jaar geleden dat hij een spetterend optreden verzorgde op het Texelblues festival. Let wel, de 'Texeler Bier Blues Night' is een Plus-Concert. Helaas is dit Plus-concert al uitverkocht.

Een greep wat er allemaal voorbij komt tijdens deze 32ste editie: Stef Paglia Trio

B

, Blackwater Roll Blues Band

UK

, No-King, Dede Priest

USA

& Johnny Clark & the Outlaws, Slim Robin Band, Tony Dowlers Hellhounds

UK

, Joost de Lange Band, GG and the Cruisers, Bas Kleine and his Harmaniacs, No-King, Sheewawah (Nederlandstalige blues), Gumbo & the Monk, Zydeco La Louisiana en veel meer.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!