Logo texelsecourant.nl
The Seniors waren zaterdag de uitsmijter op Strenderpop, dat veel bezoekers trok.
The Seniors waren zaterdag de uitsmijter op Strenderpop, dat veel bezoekers trok. (Foto: Gerard Timmerman)

Gezelligheid en muzikale variatie op zonnig Strenderpop

  Cultuur

Gezelligheid en muziek gingen zaterdag hand in hand op Strenderpop. 

Maar zelden zal in de aanloop naar het festival in Oosterend Buienradar zó vaak zijn geraadpleegd. De sombere vooruitzichten werden bij het naderen van het festival gelukkig steeds gunstiger, rond de middag klaarde het op en scheen de zon volop tijdens de 28ste editie van Strenderpop. 

Twaalf bands speelden van 13:00 tot 21:00 uur in de Muzieknis. Het muzikale aanbod was zeer divers, van swampcountry tot jazz, bossanova's, popcovers, blues in allerlei variaties, akoestisch, rock, hiphop en rock'n'roll en ook werden eigen composities ten gehore gebracht.

Strenderpop biedt een podium aan Texelse bands, die voor eigen publiek goed voor de dag willen komen. Te horen was dat de muzikanten zich goed hadden voorbereid. Gemiddeld lag de kwaliteit van de live muziek hoog. Onderscheidend en veelbelovend was het optreden van Jari van Dijk, die als Jerry Island eigen hiphop ten gehore bracht, wat bij een breed publiek in de smaak viel. 

De belangstelling was groot, Strenderpop lijkt elk jaar meer bezoekers te trekken. Vrijwel allemaal Texelaars, oud-Texelaars, familie en/of vrienden van bandleden waren er soms speciaal voor naar Texel gekomen. Het festival heeft ook trekjes van een muzikale reünie. Met vermaak voor groot en klein. Menig kind verdiende een zakcentje met het ophalen van lege flesjes, anderen waren creatief in de weer.

De sfeer was gemoedelijk, het festival, georganiseerd door STOP en gepresenteerd door Jan Bloem, verliep zonder incidenten.


Just'n Case


Roos Dros van Club du Mellomen.


Strenderpop biedt vermaak voor groot en klein. 

Hiphop van Jerry Island. 


Rob Kooiman en Ben Bakker van The Seniors.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!