Logo texelsecourant.nl
Uitsnede uit de kaft van "Kriegsinsel".
Uitsnede uit de kaft van "Kriegsinsel".

Texelse thriller "Slagzee" vertaald in het Duits

  Cultuur

De Texelse thriller Slagzee (2018) van Peter van Beek verschijnt onder de titel Kriegsinsel in het Duits.

Deze Duitse versie van het vierde deel van de Texelse thrillers van auteur Peter van Beek, is het eerste boek in de reeks dat vertaald is. 

In Slagzee/ Kriegsinsel keert de excentrieke politie-inspecteur Lone Telander nadat zij in Drift (2013), Moordeiland (2016) en Zondvloed (2017) door schrijver Peter van Beek werd geïntroduceerd. Van Beek werd met zijn eerste thriller genomineerd voor de Crime Zone Debuutprijs en de reeks boeken groeit in populariteit. Op Texel zijn al bijna 6000 exemplaren verkocht.

Ook Slagzee/ Kriegsinsel speelt zich grotendeels af op Texel. Bij de vuurtoren van De Cocksdorp wordt het skelet van een hoogbejaarde man opgegraven. In Duitsland vinden wandelaars het lijk van een andere stokoude man. Rechercheur Lone Telander en Kriminalinspektor Levi Weiss bundelen hun krachten in deze zaak die nog meer slachtoffers zal eisen. Zijn zij in staat de moordenaar te vinden? En hebben de moorden iets te maken met de Georgische opstand van april-mei 1945 op Texel?

De Texelse Thrillers, uiteggeven door Quo Vadis Uitgeverij, zijn op Texel onder meer verkrijgbaar bij Het Open Boek, Nauta Boekhandel, VVV Texel (Den Burg), Primera Mets (De Koog), Het Kleine Pakhuis (Oudeschild) en Luchtvaart en Oorlogsmuseum Texel (Cocksdorp).

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!