Logo texelsecourant.nl
Foto: Liselotte Schoo

Amusetour strijkt neer in Oudeschild

  Cultuur

Op de haven van Oudeschild wordt vrijdag 28 juni de Amusetour gehouden. Fijnproevers kunnen van 17:00 tot 22:00 uur een route uitstippelen langs acht verschillende gerechtjes en bijpassende dranken. Bekende gezichten laten op bijzondere wijze zien wat Oudeschild culinair in huis heeft.

De amuses in Oudeschild geven een knipoog naar de omgeving: de haven, maar ook het achterland van Oudeschild. Zo komen bijna alle smaken én lokale ingrediënten uit de omgeving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan oesters, alikruiken, aardbeien en het Texelse lamsvlees. De deelnemers Visrestaurant 't Pakhuus, Brasserie TX, De Compagnie, Restaurant Havenzicht, Eetcafé de Kombuis, De Oude Vismarkt, De Zelfpluktuin en Texel Catering zullen gezamenlijk voor een 'acht- gangen walking-diner' zorgen. De laatste drie genoemde deelnemers vindt men op een bijzondere locatie.

De Amusetour is een avondvullend programma met livemuziek op diverse deelnemende locaties en dit jaar zullen ook straatartiesten het culinaire event muzikaal vormgeven. En inmiddels niet meer weg te denken is de 'oester & bubbelboot'. Dit jaar zullen de Oude Vismarkt en Smakelijk & Meer Oudeschild samen de gasten van een verse oester voorzien. Tussen Visrestaurant 't Pakhuus en De Compagnie vaart 't Sop, deze brengt bezoekers van de ene naar de andere amuse. Vanaf 20.30 uur is het dessert verkrijgbaar bij De Zelfpluktuin, neergestreken nabij De Compagnie. Waarna de 'After Amusetour- Party' om 22:00 uur van start gaat.

Kaartverkoop

De Passe Partouts kosten €51,50 per persoon, voor acht gerechtjes mét bijpassende dranken. Kaarten zijn tot 27 juni verkrijgbaar via de website van de Amusetour (www.amsuestour.nl)bij de deelnemende restaurants en dit jaar ook bij Smakelijk & Meer in Oudeschild. Via de Facebookpagina van Amusetour Texel (www.facebook.com/amusetourtexel) worden sneak previews van de amuses gegeven en is er meer informatie over het evenement beschikbaar.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!