Logo texelsecourant.nl
Manou op de Meeuwenschool is nieuw in Cinema Texel.
Manou op de Meeuwenschool is nieuw in Cinema Texel. (Foto: Filmfoto)

Veelzijdig aanbod in Texelse bioscoop

  Cultuur

De kinderfilm 'Manou op de Meeuwenschool' doet deze week haar intrede in Cinema Texel. Daarnaast wordt de liveregistratie van Romeo en Juliet live vanuit het Royal Opera House in Londen vertoond. 'Rocketman', 'John Wick', 'Huisdiergeheimen', 'Aladdin', 'Casper en Emma', 'Pokemon', 'Singel 39' en 'The Mule' zijn geprolongeerd.

Manou op de Meeuwenschool:

De kleine vogel Manou groeit op in een meeuwennest. Wanneer hij leert vliegen, ontdekt hij dat hij geen meeuw is zoals zijn vader en moeder, maar een zwaluw. Als hij enkele andere zwaluwen ontmoet, leert Manou wie hij écht is. Zal het hem lukken om de twee zo verschillende vogelfamilies samen te brengen en hen daarmee als ware held te beschermen tegen het gevaar?

Romeo & Juliet:

Shakespeares eeuwige liefdesverhaal is over de hele wereld bekend. Sinds Kenneth MacMillans Romeo and Juliet in 1965 bij de The Royal Ballet in première ging, is het werk uitgegroeid tot een moderne balletklassieker.
De choreografie verbeeldt de emoties van het jonge paar als ze hopeloos verliefd worden, ondanks alle belemmeringen die ten slotte tot de dramatische ontknoping leiden. Elke revival biedt weer nieuwe dansers de gelegenheid om de gedoemde minnaars gestalte te geven. Het hele balletgezelschap komt in actie om nieuw leven te blazen in de Renaissance-stad Verona, waar een drukke markt opeens het toneel wordt van een duel. De voortwoekerende familievete zal niets dan ellende brengen voor zowel de Montagues als de Capulets.

Volledige filmprogramma:

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!