Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers
Blogs

Vakantie op eigen eiland

  Column

Je kunt het slechter treffen. Moet je voor een verbouwing tijdelijk je huis uit, kom je met zomerse temperaturen op de Bremakker terecht. In plaats van boven het werk te wonen, woon je ineens midden in het ultieme vakantiegevoel.

Het is niet makkelijk om tijdelijke woonruimte te vinden en ik was dolblij dat ik op de Bremakker terecht kon. Ik was er wel eens geweest, maar kende het verder amper. Het vakantiepark ligt aan de rand van het bos, maar je hoeft het bos niet eens in om je hoofd vrij te maken. Bij het schrijven van deze blog is het donderdag en nog relatief rustig op het park. Bij mijn komst maandag had ik al een klein rondje gelopen, donderdagavond ben ik het hele park rondgegaan. Het was voor mij nieuw dat het park zo uitgestrekt is. Alles is bovendien ruim opgezet, waardoor het een prettige wandeling was.

In Den Burg zou ik niet snel op blote voeten een rondje gaan lopen, maar aangezien ik mijn tijdelijke verhuizing zie als vakantie naast het werk, geniet ik er maar met volle teugen van. Ik ben benieuwd hoeveel extra kilo's dat gaat opleveren. Het mooie aan het 'wonen' op een vakantiepark is dat iedereen er vrolijk is. Mensen zijn relaxed, want ze zijn op vakantie en ik merk dat ik zelf ook word onthaast. Kopje koffie in de zon, peukje er bij. 

Tijdens de wandeling over het park kwam ik nog een bekende tegen. Hij verhuurt hier een chalet. Maar nou het doordeweeks nog rustig is, namen ze het er zelf maar even van. Eerder zou ik hem hebben uitgelachen, maar nu snap ik het. Hier op de Bremakker ben je eigenlijk even weg van Texel. Ik zou bijna zeggen, je komt geen Texelaar tegen. Maar dat is dus niet waar. Op vakantie op eigen eiland. Het kan dus prima.

Nadat ik mij drie dagen koest heb gehouden, besloot ik aan het einde van de dag maar een biertje te doen op het terras. Het werden drie witbier. Je moet toch wat. Het weer zit mee en wie weet denk ik er aan het einde van het verblijf anders over. Maar nu heb ik zoiets van, ik hoef hier niet meer weg. Je beleeft je eigen eiland opnieuw. Het hoofd is vrij en ondanks dat het druk is op werk, is er van stress geen sprake. Daarom ook geen zure blog of gezeur op niets af. Daar leent deze omgeving zich toch niet voor?

Op het terras is het ondanks dat het nog relatief rustig is op het park, een komen en gaan van mensen. Veel Texelaars ook. De meesten weten al dat ik hier zit, voordat ik ze gesproken heb. Texel hè! Nee, het is zeker geen straf om hier te blijven. Privacy wanneer je dat wil en toch midden in een gemeenschap vol beleving. Een dorpje op zich hier. Ik vind het mooi. De eerste zomerdag leidde me langs allemaal mensen die buiten zaten te eten. Komende week wordt het druk volgens eigenaar Ralph Koning. Het nodigt bijna uit tot een Texelse versie van 'Nu we er toch zijn', al zal ik dat Ralph zijn gasten niet aandoen. Op zo'n schreeuwerd zit je niet te wachten wanneer je echt vakantie aan het vieren bent. 

Als het vakantiegevoel nog verder toeneemt, ga ik straks nog toeristische uitjes plannen.

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!