Logo texelsecourant.nl
Foto: Janet Brouwer
Blogs

Het lelijke eendje...

  Column

De plannen om De Koog er boven op te helpen, ze lijken zo oud als de weg naar Rome. Toch lijken de eerste stappen inmiddels gezet. Het is nu een kwestie van doorpakken.

Waar in de andere dorpen de reclameborden nog in overvloed aanwezig zijn, zijn deze in de Dorpsstraat gereduceerd tot één per zaak. De lelijke hekken bij de taxistandplaats zijn vervangen door een nette houten schutting en menig ondernemer timmert ook lekker aan de weg. Wat te denken van Wad Lekker dat een frisse uitstraling kreeg, de Sjans die een nieuwe veranda kreeg of Dobber Outdoor aan de Badweg. Nieuwste genomen hobbel is de sloop van het pand van Hatim, dat al jaren in verval aan het raken was (dit is geen mening, dit is echt een feit, over de kwaliteit van het eten laat ik me nu even niet uit). Als de Talk of the Town verkocht wordt, valt daar ook nog een hoop te winnen. 

Maar er is meer goed nieuws. De neuzen staan dezelfde kant op. Nadat het eerder nog rommelde tussen de verschillende groepen en er soms onderling tussen de ondernemers de nodige ruis was, lijkt het nu goed te gaan. De werkgroep Werken aan De Koog werkt hard om iedereen te overtuigen van een groter doel. Een mooi, opgeknapt De Koog dat zich waardig gastheer toont voor alle toeristen. Het merendeel van de toeristen verblijft immers in De Koog.

Nog mooier is het feit dat het college deze week bekendmaakte dat er een bijdrageregeling aan zit te komen. "De gemeentelijke bijdrage kan aan Koger ondernemers worden verstrekt als zij hun werkzaamheden door een erkend bedrijf laten uitvoeren. De werkzaamheden kunnen bestaan uit het opknappen van voorgevels, serres, luifels en/of terrassen van horecabedrijven en winkels." Het is niet zo dat de ondernemers dit geld in de schoot geworpen krijgen, gelukkig niet. Dat zou te makkelijk zijn. De ondernemers moeten de helft van het geld zelf ophoesten en kunnen maximaal een bijdrage krijgen van €10.000,-.

Niet alleen de Koger ondernemers laten zich dus van de goede kant zien, ook het college wil vooruit. Een goede zaak dunkt mij. Want de Dorpsstraat is gezellig, maar niet mooi. De Koog ligt midden in de natuur en bij zee. Als men dit tot één geheel weet te smeden, loopt het met De Koog net zo af als met het lelijke eendje.... En geen sprookje kent een mooi einde zonder hobbels of wat tegenslag... Maar zo lang je blijft geloven, komt alles weer goed. Ik geloof in dit sprookje!

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!