Logo texelsecourant.nl
Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen.
Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen. (Foto: Gerard Timmerman)

Asperges Bert Keijser tweede bij verkiezingen

De asperges van Bert en Meina Keijser op Ongeren zijn tweede geworden bij een verkiezing van de beste asperges van Nederland in Lochem.

Zes koks proefden zes gerechten waarin asperges uit Limburg, Salland, de Achterhoek en Texel waren verwerkt. De gerechten varieerden van traditioneel gekookte asperges tot gegrilde asperges van de barbecue.

De asperges van Bert en Meina legden het met één punt verschil af tegen asperges uit Lochem die eerste werden.

De Texelse asperges vielen op door de zoete smaak. Volgens Bert komt dat doordat de asperges op het oude land van Texel worden geteeld en die grond bevat extra mineralen en zout. "Zilt maakt zoet", aldus Bert.

De aspergeverkiezing in Lochem kwam voort uit een wijnfestival dat vorig jaar in die plaats was gehouden. Tijdens dat festival kwam de herkomst van wijnen aan de orde en rees de vraag in hoeverre de afkomst voor asperges van belang zou zijn voor de smaak.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?



Reageren!