Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen.
Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Asperges Bert Keijser tweede bij verkiezingen

Algemeen

De asperges van Bert en Meina Keijser op Ongeren zijn tweede geworden bij een verkiezing van de beste asperges van Nederland in Lochem.

Zes koks proefden zes gerechten waarin asperges uit Limburg, Salland, de Achterhoek en Texel waren verwerkt. De gerechten varieerden van traditioneel gekookte asperges tot gegrilde asperges van de barbecue.

De asperges van Bert en Meina legden het met één punt verschil af tegen asperges uit Lochem die eerste werden.

De Texelse asperges vielen op door de zoete smaak. Volgens Bert komt dat doordat de asperges op het oude land van Texel worden geteeld en die grond bevat extra mineralen en zout. "Zilt maakt zoet", aldus Bert.

De aspergeverkiezing in Lochem kwam voort uit een wijnfestival dat vorig jaar in die plaats was gehouden. Tijdens dat festival kwam de herkomst van wijnen aan de orde en rees de vraag in hoeverre de afkomst voor asperges van belang zou zijn voor de smaak.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 13 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3