Dierverzorgers Jasmijn en Mick sonderen een kraanvogel in de Vogelopvang van Ecomare
Dierverzorgers Jasmijn en Mick sonderen een kraanvogel in de Vogelopvang van Ecomare Foto: Ecomare

Ecomare op Waddenvogelfestival

Algemeen

In het weekend van 11 en 12 mei is het jaarlijkse Waddenvogelfestival. Texel staat dan bol van de vogelgerelateerde activiteiten. Ecomare doet eraan mee met een kraam met spelletjes en korte excursies op de markt op zaterdag 11 mei. Op zondag 12 mei is er om 11 en 14 uur een presentatie bij Ecomare over de Vogelopvang.

De markt in De Cocksdorp bevat naast uitgebreide mogelijkheden om verrekijkers en telescopen uit te proberen, ook informatiekramen. Bij de kraam van Ecomare kunnen de gezinsleden van de vogelaars en andere belangstellenden onderling de strijd aangaan bij het vogelring(werp)en, naar schelpen prikken als een scholekster en algemene vogelsoorten oefenen in een verrekijkerspel. 

Vanuit de kraam wordt een aantal keer op zaterdag een korte beginners-vogelexcursie gegeven. Tijdens deze gratis, laagdrempelige activiteit gaat de Ecomare-medewerker met de groep over de dijk kijken welke vogels er te zien zijn. Verrekijkers zijn te leen bij de excursieleider.

Op zondag 12 mei vertelt dierverzorger en vogelliefhebber Jasmijn Hulleman om 11 en 14 uur over haar werk in de Vogelopvang van Ecomare. Zij doet dit bij de vogelvijver op het buitenterrein van Ecomare. Momenteel worden in de Vogelopvang een groepje van zes nijlganzenkuikens verzorgd, een jan van gent en een aalscholver. In de winter spoelen er regelmatig zeekoeten met olie aan op het Texelse strand. De dierverzorgers van Ecomare zijn getraind in het wassen van olieslachtoffers. Ook over dit aspect van haar werk zal Jasmijn vertellen.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 8 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 9 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 9 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 9 uur geleden 5