achter v.l.n.r. Theo Kemper, Robbin Nieuwenhuis, Harry Schrama, Marc Schuil. Vooraan: John Sessink, Adrie Barhorst, Ries Balk
achter v.l.n.r. Theo Kemper, Robbin Nieuwenhuis, Harry Schrama, Marc Schuil. Vooraan: John Sessink, Adrie Barhorst, Ries Balk Foto: DVO

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Schrama, Kemper, Nieuwenhuis en Sessink winnaars apriltoernooi DVO

Algemeen

Het biljartseizoen bij DVO is traditiegetrouw afgesloten met het "apriltoernooi". In dit toernooi wordt er gespeeld in de disciplines libre, bandstoten en driebanden. Maar liefst 42 deelnemers streden om een plaatsje in de finales, die op de slotavond werden gespeeld in de thuisbasis van DVO "de Witte Burcht".

In het libre ging de halve finale tussen de neven Frits Schrama en Harry Schrama. Laatstgenoemde gaf zijn neef Frits weinig kans, en rekende vervolgens in de finale koelbloedig af met Hans Peter Verhoeff.

Bij het bandstoten gingen de finalepartijen tussen Adrie Barhorst, Robbin Nieuwenhuis en Rutger Platenburg. Zowel Nieuwenhuis als Barhorst wonnen in hun partij van Platenburg. In de finale gaf Nieuwenhuis Barhorst weinig kans. De Willem Vendel bokaal, de prijs voor de beste bandstoter in het apriltoernooi, werd met veel plezier door DVO-erelid Vendel aan Nieuwenhuis uitgereikt.

Bij het driebanden streden Theo Kemper en de oude rotten Henk Prins en Martien van de Wetering om de Piet de Graaf bokaal. De verwachting was dat Kemper, die vrijwel nooit driebanden speelt, het moeilijk zou krijgen tegen de erkende driebanders Prins en van de Wetering. Prins leek in de halve finale op de overwinning tegen Kemper af te stevenen, maar Kemper pakte op het nippertje zijn kans en trok de partij naar zich toe. In de finale had Kemper weinig moeite met van de Wetering. Gezien zijn winstpercentage van bijna 94 was hij de terechte winnaar van de hierbij behorende Piet de Graaf bokaal.

In het apriltoernooi wordt ook beslist wie zich algeheel libre kampioen van DVO mag nomen. Om deze titel wordt gestreden door degenen die het afgelopen seizoen kampioen werden van de maandag-, donderdag- en vrijdagavond libre competitie (respectievelijk Ries Balk, John Sessink en Marc Schuijl). Omdat Schuijl verhinderd was ging de finale tussen Sessink en Balk. Sessink, die de hele competitie al goed op dreef was, was dat ook in deze beslissende partij. Geconcentreerd en secuur spelend maakte Sessink de partij, met een gemiddelde van ruim drie, in achttien beurten uit en mag zich kampioen libre van het seizoen 2018-2019 noemen.

Begin september start in de Witte Burcht het nieuwe biljartseizoen. Er is op enkele avonden nog ruimte voor nieuwe leden, zie ook www.biljartenoptexel.nl

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 1 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 2 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 4
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 3 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 3 uur geleden 11
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 4 uur geleden 70