Afbeelding
Foto: Stichting Aangehaakt

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

De Koog in actie voor ziek dorpsgenootje

Algemeen

De fancy fair voor de zieke Damian (4) uit De Koog heeft €1.713, 50 opgebracht. Door diverse andere inzamelingen is er in korte tijd al €3.095,50 is opgehaald voor de Stichting 'Aangehaakt', die in het leven is geroepen voor Damian.

In De Koog gaat de situatie van één van de badplaats jongste bewoners de dorpsgenoten aan het hart. Steeds meer mensen zetten zich op één of andere manier in voor de jongen met de zeer zeldzame 'GNB1-Gen mutatie'. Door de zeldzaamheid van de ziekte en een gebrek aan prognoses wordt er weinig vergoed, terwijl de ouders tegen veel kosten aanlopen voor de aanschaf van bijvoorbeeld onmisbare hulpmiddelen. De fancy fair die woensdag werd gehouden in dorpshuis De Hof was een mooi voorbeeld van gemeenschapszin. Jan en alleman kwam spullen brengen of sponsorde zaken om het één groot feest te maken. Zo was er een markt met nieuwe en gebruikte spulletjes, waren er allemaal spelletjes te doen, waren er taarten gebakken en werden broodjes knakworst verkocht en buiten stond een groot springkussen.

Damian zelf was er ook even bij. Door een nieuwe tegenslag verbleef hij enkele dagen in het ziekenhuis, maar hij was precies op tijd terug om even een kijkje te komen nemen bij de festiviteiten. Naast het geld van de fancy fair ontving de stichting een cheque van €545,- van de dorpscommissie. Geld dat werd opgehaald met Pasen. Daarnaast werd tijdens de fancy fair nog even 566,40 door bezoekers gedoneerd en de kinderen van Lubertischool haalden met de verkoop van narcissen en het inzamelen van lege flessen nog even €271,- op.

"Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich inzet. We hebben de stichting 'Aangehaakt' opgericht. In eerste instantie richten we ons nu op Damian. Maar als dat allemaal in goede banen is geleid, willen we verder gaan uitbreiden", vertelt een dankbare moeder Michelle van Brusssel. Meer over de stichting volgt snel. Een eerdere afspraak met de redactie over de stichting moest door het ziekenhuisverblijf van Damian even worden uitgesteld.

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 54 minuten geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 2 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 3
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 2 uur geleden 6
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 2 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 2 uur geleden 11
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 4 uur geleden 65