Erwin Goenga en  Lyanne Hooijschuur voor de nieuwe selfiespot voorop de winkel.
Erwin Goenga en Lyanne Hooijschuur voor de nieuwe selfiespot voorop de winkel.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Trots na opening vernieuwde PLUS

Algemeen

"Het was een gekkenhuis om alles op tijd af te krijgen. Maar we zijn dolblij met het resultaat." Aan het woord Erwin Goenga van PLUS Hooijschuur in De Cocksdorp. De trots van Erwin en zijn vrouw Lyanne Hooijschuur is terecht.

Kiek! Magazine ter ere van jubileum en verbouwing

'Nog maar' vijf jaar zitten ze in het pand aan de Molenlaan, maar toch was het tijd voor uitbreiding. "Dat hadden we toen niet verwacht. Kleis (Hooijschuur red.) heeft hier in De Cocksdorp vanuit het niets een prachtige PLUS gebouwd. Wij hebben daar nu ons eigen tintje aangegeven", vervolgt Erwin. De verbouwing heeft geresulteerd in 1000 vierkante meter winkeloppervlak met ruime gangen en overzichtelijke paden. "Ondanks dat het een winkel is met een volwaardig assortiment, oogt het ruim en gezellig. Ik vind het weer meer een echte dorpssupermarkt dan voor de verbouwing", vertelt Lyanne.

Ondanks de gezellige inrichting voldoet de winkel aan alle eisen van deze tijd, zoals bijvoorbeeld het medicijnen-uitgiftepunt van de Texelse apotheek, de zelfscanmogelijkheden en de bezorgservice. Maar ook achter de schermen geeft men nog altijd gas. "Wij werken met veel lokale ondernemers, in totaal zo'n veertig. We zijn nu bezig met het perfectioneren van een bestelapp die we zelf hebben laten ontwikkelen. Doordat die leveranciers die app ook hebben, kunnen ze heel makkelijk zien hoeveel producten ze het jaar ervoor bij drukke weekenden - zoals bijvoorbeeld Pasen - hebben geleverd."

Hoewel er best wat tegenslagen waren in de verbouwing, ging de winkel gewoon voor Pasen open, zoals van tevoren was gepland. "Wij hebben dat vertrouwen ook wel altijd gehad, al was er wel een plan B. Maar als het penibel werd, kwam er altijd wel weer iemand vanuit hier of vanuit PLUS Retail met een oplossing. Achter de schermen moet nog wel het één en ander gebeuren, maar de klanten merken daar weinig tot niets van. Om de bouw uit te stellen tot na het seizoen was voor ons geen optie, omdat we ook vinden dat onze medewerkers een overzichtelijke en fijne werkplek verdienen. Werken in een supermarkt wordt echt onderschat. Onze medewerkers doen heel erg veel meer dan het bijvullen van de schappen. Dat hebben mensen niet altijd door", vertelt Lyanne.

De winkel ziet er perfect uit, maar Lyanne en Erwin blijven kritisch. "Er moet nog veel gebeuren en we hebben nog ideeën zat voor de komende jaren. Maar we vinden het zelf wel een heel mooie winkel geworden hoor, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar wij eisen veel van onze leveranciers, en dus eisen we ook veel van onszelf", vertelt Erwin.

Ter ere van de heropening en het vijf-jarig jubileum is er een magazine gemaakt, "Kiek!", vol met interviews met medewerkers en lokale leveranciers, recepten en informatie over het eiland en PLUS Hooijschuur. Het magazine is verkrijgbaar in de supermarkt aan het begin van De Cocksdorp. Lyanne: "We wilden mensen een kijkje in de keuken geven, zo kwamen we op het idee van het magazine."

De eerste reacties over de vernieuwde PLUS Hooijschuur zijn goed. "Mensen zijn enthousiast. We hebben de complete inrichting gedaan in de helft van de tijd die er voor stond, om maar op tijd klaar te zijn. Het is maar goed dat het op tijd af was. Het liep afgelopen zaterdag meteen storm."

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 22 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30