Logo texelsecourant.nl

Programma Koningsdag

Hieronder het programma van Koningsdag op zaterdag 27 april. Burgemeester Michiel Uitdehaag geeft om 11:00 uur in De Koog het officiële startsein.  

Den Burg

In Den Burg wordt 's morgens in het centrum de traditionele Vrijmarkt gehouden. Van circa 8:30 tot uiterlijk 12:45 uur is er tevens de verenigingsmarkt op de Groeneplaats. Om 13:30 uur begint in de Wezentuin de Lionsveiling. Deze wordt gehouden vanuit het Glazen Paleis. Er zijn bijzondere kavels te koop. Zoals kunstwerken, etc. De organisatie van de Lionsveiling is in handen van serviceclub Lions Texel. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen. Aansluitend is in de Wezentuin de Koningsparkty, met DJ Marco Willem Alexander en live optredens van Volgende X Beter. Er zijn ook hapjes en drankjes. Het duurt tot 21:00 uur.

In Question Plaza in Den Burg wordt vrijdagavond vanaf 22:00 uur een Koningsnachtparty gehouden. Het entertainment zal verzorgd worden door de 'Polderman Brothers & Friends' De entree is gratis.

De Koog

Koningsdag wordt officieel geopend door burgemeester Uitdehaag. Dit jaar gebeurt dat in De Koog, om 11:00 uur op het dorpsplein en het Toekomstplein, waar de festiviteiten zich de hele dag afspelen. Aansluitend zijn er spelletjes voor peuters en kleuters.

Om 13:00 uur begint in De Koog een versierde optocht, vooruitgegaan door de S.O.S. Band. Om 13:30 uur draait het Koningsrad van Fortuin. Er is een live animatie en een zeskamp en er is live muziek van de L-Stars, met Marije Schoo, Sil van Dijk en Ron de Vries. Voor de kinderen is er een springkussen, er zijn suikerspinnen en poffertjes.

De Cocksdorp

Koningsdag in De Cocksdorp begint om 10:00 uur met het versieren van fietsen op het plein halverwege de Kikkertstraat, gevolgd door een rondje door het dorp. Van 11:00 tot 12:00 uur is er een gezellig samenzijn op het plein met koffie, koek en een oranjebitter. Van 12:00 tot 17:00 uur worden er een markt en een vrijmarkt gehouden op het plein en om 13:00 uur worden de Koningsspelen gehouden in het dorp. Er zijn van 13:00 tot 14:30 uur tevens spelletjes voor de kleinste kinderen. 's Middags treedt er voor de kinderen ook een clown op op het plein.

Oudeschild

In Oudeschild zijn zaterdagmiddag van 14:30 tot 16:30 uur spelletjes voor de jeugd op het veldje bij dorpshuis 't Skiltje. Daarnaast is er een taartbakwedstrijd. Zelfgebakken taarten kunnen tot vrijdag 26 april 17:00 uur worden ingeleverd bij de Spar van Kalverboer. De taarten worden zaterdag van 14:30 tot 16:30 uur verkocht en er is op het veldje voor 't Skiltje zaterdagmiddag tevens een vrijmarkt. Volgens de organiserende Gemeenschap Oudeschild gaan de activiteiten bij slecht weer naar binnen bij het dorpshuis. De prijsuitreiking van de taartbakwedstrijd is na de spelletjes om 16:30 uur.

Oosterend

In Oosterend is er schminken, chips rijgen en fakkels maken en zijn er sport- en spelactiviteiten voor de kinderen. Dat is bij de muzieknis. Dde start is om 10:00 uur vanaf de Bijenkorf. Excelsior zorgt voor de muziek. De feestcommissie verloot een prijs voor wie zijn of haar fiets het mooist heeft versierd. De activiteiten duren tot 13:00 uur. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!