Logo texelsecourant.nl

Podiumplaatsen Texelse turnsters.

In Amsterdam vonden afgelopen zaterdag de toestelkampioenschappen van de derde divisie turnen dames voor de provincie NH plaats. De twee in de derde divisie turnende Texelse turnsters, Isa Schouwstra en Babs de Haan  hadden zeker kans 1 of meerdere medailles in de wacht te slepen.

Bij de junioren turnde de voor Opmeer uitkomende Isa Schouwstra. Brug is haar toptoestel en daar waren dan ook de verwachtingen hooggespannen. Isa turnde een prima oefening met alles erop en eraan om een hoge score te verdienen. Helaas viel het cijfer van de samenstelling van de oefening iets tegen. Hierop werd protest aangetekend welke al snel kon worden ingetrokken omdat de jury tijdig het cijfer corrigeerde in de juiste uitgangswaarde. Het eindcijfer was op dat moment voldoende voor de tweede plaats. Er moest echter nog een groep op dit toestel turnen, maar niemand kwam er meer overheen. De tweede plaats was voor Isa een enorme opsteker omdat ze normaal in de meerkamp teveel punten laat liggen op vooral balk waardoor een plek op het podium maar niet binnen bereik wil komen.

Voor GV Texel kwam Babs de Haan in actie. Het zou haar laatste wedstrijd voor GV Texel worden daar zij verhuist naar de overkant en daar ook gaat studeren. Ze gaat echter wel door met turnen, dus ze zal op zoek moeten naar een nieuwe bij haar passende club.

Brug is niet zo haar dingetje, maar balk wel. Helaas ging de oefening niet zo goed als vorige week toen zij in de halve finale voor de NK zich als reserve balk finalist wist te plaatsen voor dat NK.

Een onderbreking tussen twee acrobatische elementen en een val bij het bruggetje achterover haalde haar cijfer ver omlaag.

Op vloer kreeg ze nieuwe kansen en toverde ze zelfs een nieuwe sprongen combinatie uit de hoed. Met het behaalde resultaat stond ze lang op een tweede plaats maar in de slotronde wist 1 turnster nog 0.05 punten hoger te scoren.

Met haar derde plaats was dit voor haar de eerste podium bezoek in de derde divisie.

In Rotterdam was Texelse Mayra Daalder (uitkomende voor Waterland) in de tweede divisie actief om de strijd voor een finale plaats voor de NK. De verwachtingen waren hoog gespannen. Sprong verliep prima. Ook brug was zeer voldoende maar helaas ging het op balk en vloer niet helemaal naar wens. Nog zuurder was haar eindklassering. De 19e plaats, slechts enkele honderdste van punten verwijderd van de 18e stek, welke wel recht op doorstroming zou geven.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!