Logo texelsecourant.nl
Nieuwe huisjes voor Roemenen, die dankzij Texelse bedden lekker kunnen slapen.
Nieuwe huisjes voor Roemenen, die dankzij Texelse bedden lekker kunnen slapen.

Texel helpt Roemeens dorpje

Goede woonruimte zit er voor veel inwoners van het dorp Vama Vazalui in Roemenië niet in. Dankzij hulp worden nu huisjes gebouwd om hen onderdak te bieden. Vanaf Texel is een transport hulpgoederen gestuurd.

Bedden, matrassen, dekens, dekbedden en kussens, zodat ze goed kunnen slapen. Ook kleding, schoenen en voedsel. Op Texel zijn voedselpakketten gemaakt. Met geld vanaf Texel kon ter plekke maismeel worden gekocht, om Polenta te maken.

"Dit alles wordt erg gewaardeerd", vertelt Ria van der Vis van stichting Hulp Oost-Europa Texel. "En het geeft de vrijwilligers van de stichting veel voldoening, dat al hun inspanning niet voor niets is geweest. Dat de hulp bijdraagt aan een betere leefsituatie voor deze mensen. Daar doen we het voor!"

Bij het transport ook rolstoelen en andere hulpmiddelen. Enkele dagen na aankomst was er al een hulpvraag van een familie. Zij wilden met hun terminale vader wandelen en hadden hiervoor een rolstoel nodig. "Geweldig dat deze wens in vervulling kon gaan door dit transport vanaf Texel!" Een bijdrage is welkom op; NL18 RABO 03625 21 905 t.n.v. HULP OOST-EUROPA TEXEL (ANBI goedkeuring).

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!