Logo texelsecourant.nl
De mannen van Woonkracht 7 voor de winkel.
De mannen van Woonkracht 7 voor de winkel. (Foto: Job Schepers)
Wonen

Woonkracht 7, korte lijntjes en een eerlijk advies

Al zo'n twaalf jaar runnen Twan Krafft en Jos Bosma Woonkracht 7, specialist in vloerbedekking, tegelwerk en raambekleding. Sinds de verhuizing naar Gasthuisstraat 6 – op de hoek naast Shoeby – twee jaar geleden, is ook de sfeervolle interieurstylingwinkel vast onderdeel van het bedrijf. Hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen.

Als we afspreken met Twan en Jos is het een komen en gaan van mensen in de winkel. Klanten met vragen over een afspraak, mensen die komen voor een zeer specifiek gordijnhaakje, iemand die op zoek is naar een deurmat en nog tal van mensen die gewoon even binnen lopen. "Dat is het mooie aan de locatie. Je zit hier echt op de route. Onze corebusiness blijven de vloeren en de zonwering, maar juist ook bij kleine dingetjes proberen we de mensen te helpen. Dat is voor ons niet te klein en krijgt net zoveel aandacht. Het is toch prachtig als je iemand met zoiets kleins als bijvoorbeeld een railrunnertje kunt helpen, waar die persoon elders niet voor terecht kan?", vertelt Twan.

Waar Twan naast het reilen en zeilen van de winkel ook de administratie doet, is Jos de drijvende kracht achter de uitvoerende taken wat betreft het leveren en leggen van vloeren en het aanbrengen van zonwering – binnen en buiten. "Dat doe ik gelukkig niet alleen. Mijn zonen Lars en Mike zitten ook in het bedrijf. "Het mooie aan het werk vind ik nog altijd dat wanneer je ergens komt dat je van niet weer iets kunt maken. Ik krijg er een enorm goed gevoel van wanneer de klant tevreden is."

Goede dienstverlening begint volgens Twan met goed luisteren en een eerlijk advies. "Wat wil de klant en wat zijn de mogelijkheden. Wij gaan altijd bij de klant langs om de situatie met eigen ogen te aanschouwen. We meten alles op en daarna volgt een vrijblijvende prijsopgave. Als je er niet zelf naar toe gaat, kun je geen goed advies geven. Iedere situatie is anders en ook per vloerkeuze verschilt het. Is de vloer recht of moet er een corrigerende ondervloer onder? Is de ondervloer droog genoeg om een vloerbedekking op aan te brengen? Dat zijn zaken die allemaal van belang zijn", vertelt Twan. Het is niet onbegrijpelijk, want de keuze is tegenwoordig enorm. Ging men tien jaar terug nog veelal voor een houten vloer, laminaat of vloerbedekking. Tegenwoordig is ook pvc een veel gekozen ondergrond. "Zo is het zogenoemde 'visgraatpatroon' erg in opkomst. Je moet dit natuurlijk wel goed uitmeten om het tot een mooi geheel te krijgen. Dat is Jos, Lars en Mike wel toevertrouwd."

Windbestendig

Op Texel schijnt veelvuldig de zon, goede zonwering is dan ook van belang. Maar naast veel zonuren, waait het op het eiland ook vaak flink. Geen probleem volgens Jos. "De mogelijkheden zijn enorm toegenomen voor buitenzonwering. Je hebt zonweringen die je met je telefoon bedient en die automatisch inschuiven wanneer de wind te krachtig wordt of wanneer het begint te regenen. Met name voor vakantieparken is dit een goede oplossing. Als je gasten in je huisje hebt, willen die nog wel eens vergeten de schermen weer in te schuiven als ze naar het strand gaan of vertrekken. Dit hoeft niet langer voor problemen te zorgen. Dat kan de verhurende partij een hoop kosten schelen."

Maar niet alleen voor buiten bent u bij Woonkracht 7 op de juiste plaats. Lamellen, (rol)gordijnen, jaloezieën en ga zo maar verder. Het is allemaal verkrijgbaar. Bovendien wordt het voor u vakkundig ingemeten en gemonteerd, zodat u niet zelf hoeft te prutsen met de rolgordijn. "Wij hebben jarenlange ervaring en daarnaast gaan wij naar verschillende grotere en kleinere beurzen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. We zijn een relatief klein bedrijf, maar hierdoor zijn de lijntjes juist kort en kunnen we snel schakelen. De klant weet met wie hij of zij te maken heeft. Dat werkt voor beide partijen prettig", vertelt Twan. Op het moment dat hij dit vertelt loopt er een vrouwelijke klant binnen die de woorden van Twan kracht bij zet. Er wordt snel overlegd over het verzetten van een afspraak. Direct wordt geregeld dat Jos de dag er op langs komt bij het vakantiehuis van de mevrouw. "Dat is dus wat ik bedoel. Je kunt dingen snel regelen. Deze locatie helpt daar ook echt bij, mensen lopen sneller even binnen als ze een vraag hebben."

Of het nu om een particulier gaat of een logiesverstrekker met meerdere huisjes, bij Woonkracht 7 is bijna alles mogelijk. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!