Logo texelsecourant.nl
Marjet van der Vis voor één van de nieuwste keukens.
Marjet van der Vis voor één van de nieuwste keukens.

Ervaring en passie komen samen bij Keukencentrum Texel

Door alle kookdemonstraties en een winkel vol met de modernste keukenmachines en kookbenodigdheden zou men het soms bijna vergeten: Keukencentrum Texel is nog altijd een expert in het leveren en plaatsen van keukens op basis van een eerlijk advies.

"Het jaarrond keukens plaatsen en keukenadvies is nog steeds onze corebusiness. 'Ontzorgen' is daarbij het sleutelwoord. Wij regelen alles. Dat begint al bij een uitgebreid advies op maat, compleet met Virtual Reality 3D-tekening waarmee de klant door de ruimte heen kan bewegen. Wij leveren solide keukens in het middensegment voor woonhuizen en recreatiewoningen en voor ieder budget. Mijn partner Pieter Koper zorgt voor vakkundige plaatsing en wij verzorgen ook kosteloos de planning van de bijkomende werkzaamheden zoals het aanpassen van het leidingwerk, stucwerk en tegelwerk", vertelt eigenaresse Marjet van der Vis.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Een nieuwe keuken begint volgens Marjet bij het in kaart brengen van de wensen, de mogelijkheden afgestemd op de beschikbare ruimte. Voor een oriënterend gesprek nemen ze bij het Keukencentrum dan ook ruim de tijd. "De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Maar alles heeft weer voor- en nadelen. We verkopen veel composiet bladen, ze zijn heel betaalbaar, slijtvast en niet gevoelig voor zuren en vetten. Het is belangrijk om te weten dat je er geen hete pannen op kunt zetten en niet op kunt staan of zitten (om bijvoorbeeld de ramen te lappen) om breuk door puntbelasting te voorkomen. Momenteel zijn kookeilanden en kookplaten met bladafzuiging heel populair, maar deze werken veelal op recirculatie waardoor de gefilterde lucht weer in de keuken wordt uitgeblazen. Wij adviseren liever een plafond-afzuigunit boven een kookeiland, omdat warmte omhoog stijgt en de vochtige kookdamp dan naar buiten wordt afgevoerd."

"Koken op inductie is actueel, energiezuinig, snel en direct regelbaar en de glasplaat is bovendien gemakkelijk schoon te maken. Naast een groot aanbod aan inductiekookplaten hebben wij ook magnetische pannen die geschikt zijn voor inductie in onze kookwinkel. Voor wie overweegt de overstap van gas naar inductie te maken, komen we graag ter plaatse de mogelijkheden bekijken en regelen ook de aansluiting en aanpassingen van het elektra."

"Wij geven regelmatig kookdemonstraties met Siemens-ovens met magnetron en stoomovens, waardoor we uit eigen ervaring kunnen vertellen over de mogelijkheden van diverse apparatuur. Zo kan de klant een goede keuze maken voor de eigen thuissituatie. Geen keuze is verkeerd, maar er zijn afwegingen die per klant verschillen. Daarnaast is het ook anders wanneer je te maken hebt met een starter met een beperkt budget, of iemand die al verder is en zijn absolute droomkeuken wil realiseren. Het is mijn taak om de klant te helpen bij een passend besluit."

Marjet laat het uitgebreide keukenmagazine zien van Keukenspecialisten, een brancheorganisatie waar ze zelf in de Commissie van Advies zit. Door haar 29 jaar ervaring als erkend keukenspecialist, kent ze het klappen van de zweep. Toch spat de passie er nog vanaf. "Ik word nog altijd enthousiast van een mooie keuken en nieuwe ontwikkelingen. Er is zoveel mogelijk. Koken is nog altijd mijn grote hobby en ik vind het leuk om mijn passie voor koken met de klant te delen. Koken is ook durven, we laten tijdens de kookdemonstraties zien hoe je eenvoudig heerlijke gerechten kunt maken met de juiste apparatuur. Zo kan iedereen het thuis toepassen en als een echte keuken prins of prinses."

Kookdemo's

De gratis kookdemonstraties zijn al jarenlang een vertrouwd concept. "Op zaterdag 20 april van 14:00 - 16:00 uur hebben we de Paas kookdemo. We gaan op eenvoudige wijze zelf advocaat en lemoncurd maken van ganzeneieren in de magnetron met gebruik van de Bamix staafmixer. Met de stoomoven pocheren we kwarteleitjes met gerookte zalmcreme en we maken een quiche van asperges en Texelse lamsham. Naast nieuwe dingen, behouden we de vertrouwde zaken zoals de komst van messenslijper Johan Kunst (vandaag tot 16:00 uur). Iedereen kan dan weer tafelmessen, keukenmessen, koksmessen en scharen laten slijpen. In mei, juni en juli worden weer demonstraties met de Big Green Egg gegeven met een team van enthousiaste hobbykoks. Naast dat men de mogelijkheden van deze professionele keramische barbecue leert kennen, is het ook een genot voor de smaakpupillen natuurlijk."

Wie niet op zoek is naar een nieuwe keuken, doet er toch goed aan om eens een kijkje te nemen aan de Bernhardlaan. Je vindt er alles wat met koken te maken heeft en kijkt je ogen uit. Messen, pannen, kleurige pepermolens en fluitketels, keukenmachines, slowcookers, barbecues en delicatessen. Het team van Keukencentrum Texel adviseert hierover graag, iedereen is van harte welkom.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het is tijd om Texel geleidelijk en volgens de normen van de anderhalvemetersamenleving weer open te stellen voor toeristen.Reageren!