Logo texelsecourant.nl
Margrethe Vestager, de Deense Eurocommissaris van de Europese Unie, op de Groeneplaats in Den Burg.
Margrethe Vestager, de Deense Eurocommissaris van de Europese Unie, op de Groeneplaats in Den Burg. (Foto: Jeroen van Hattum)

Kopstukken EU bezoeken Texel

Eurocommissaris Margrethe Vestager en Brexitonderhandelaar Michel Barnier van de Europese Unie hebben donderdag hun opwachting gemaakt op Texel.

De twee kopstukken van de Europese Unie waren aangekondigd als twee prominente gasten van het Europees verkiezingsfestival op de Groeneplaats in Den Burg en ze waren er allebei.

Dat was van tevoren geen zekerheid, onder meer vanwege alle ontwikkelingen rond de Brexit in Brussel. Maar de twee kopstukken van de Europese Unie hadden de tijd gevonden om naar Texel af te reizen.


Beiden kwamen aan het woord in de hoofdtent die op de Groeneplaats plaats. Vestager ging na haar optreden in de tent nog even zelf de Groeneplaats op om met deelnemers aan het verkiezingsfestival te spreken. Als Eurocommissaris is zij één van de 28 leden van de Europese Commissie waar de wetgeving voor Europa wordt voorbereid. 

Wie er verder nog als kopstukken gaan komen, is en blijft een verrassing. Er gaan wel allerlei namen rond van regeringsleiders, bewindslieden en staatshoofden in Europa, maar dat betekent niet automatisch dat ze naar Texel komen. Vestager en Barnier waren daadwerkelijk aanwezig.

Democracy Alive gaat vandaag (vrijdag) de tweede dag in. Gisteren was het in de middag loperig, maar 's avonds was het vrij rustig in het park en had het wat drukker mogen zijn. Het verkiezingsfestival duurt tot en met zaterdag.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!