Logo texelsecourant.nl
Het nieuwe gebied langs de Prins Hendrikpolder.
Het nieuwe gebied langs de Prins Hendrikpolder. (Foto: Ton Zegers)

Gezamenlijke surveillance langs kust

Rijkswaterstaat, de Regionale Uitvoeringsdienst, Hollands Noorderkwartier en Staatsbosbeheer hebben gisteren een gezamenlijke surveillance langs de Texelse kust gehouden.

De handhavers trokken gezamenlijk langs de westkust en de oostkust van het eiland om handhavend op te treden.

Daarbij werden onder meer kitessurfers bij Ceres en wandelaars op de nieuwe zandvlakte bij de PH-dijk te kennen gegeven dat ze moesten vertrekken. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer zijn er in het nieuwe gebied bij de dijk nog werkzaamheden gaande. Ceres is officieel geen plek om te kitesurfen. Dat is volgens de gemeentelijke spelregels aan de Waddenkant bij Dijkmanshuizen toegestaan en langs de Noordzee bij paal 9 en paal 17.

Tijdens de controle langs de kust werden ook waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die hond niet aan de lijn hadden of zich buiten de paden begaven waar dat niet mocht. Strandpaviljoens kregen ook een aantal opmerkingen aangedragen.

De organisaties voerden gisteren langs de gehele kust in Noord-Holland gezamenlijk surveillances uit. Doel was dat de handhavers van de verschillende organisaties meer inzicht kregen in elkaars werkzaamheden en elkaars verantwoordelijkheden waar wel en niet handhavend op te treden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!