Logo texelsecourant.nl
Vlnr Bianca van Pel, Jos Bosma, Jan Winnubst
Vlnr Bianca van Pel, Jos Bosma, Jan Winnubst

Spannende start golfseizoen

Jos Bosma, Jan Winnubst en Bianca van Pel winnen Maandbeker.

De competitie start historisch op De Texelse met de Couthino trofee, de wedstrijd vernoemd naar één van de ereleden en jaarlijks opgeluisterd door mevrouw Aya Couthino. En het is altijd kijken wie er goed door het winterseizoen is gekomen. De test vandaag wordt gespeeld in prima omstandigheden. De dag begint onder een zonnetje maar al gauw steekt zo'n koele zeebries op en moet iedereen aan de bak.

De 3de categorie mondt uit in een spannend gevecht tussen Paul Witte (35) en Bianca van Pel (35), die op een haar na hun respectievelijke handicaps lopen. Bianca weet echter haar punten evenredig te verdelen over de 1ste en de 2de negen, en daarmee mag zij de beker heffen. Leo Reitsma (30) op eerbiedwaardige afstand, plaats 3.

Op de 11de, waar de longest is uitgezet, vol tegen de wind in, rost Bianca de bal ook het verst van alle dames.

Categorie 2 is druk bezet. Ook hier een fotofinish. Eric Scheidemann (32) staat lekker te ballen maar mist net de scherpte voor het hoogste podium. Om de winst gaat de strijd tussen Henk Jager (34) en Jan Winnubst (34). Jan trekt hier aan het langste eind vooral door 21 punten op de 2de negen bij elkaar te scoren, en dat is een mooie prestatie in deze omstandigheden.

Bovenaan is het een achtervolging van Antoine Kersten (77) en Herbert de Geer (73) op de aanval van Jos Bosma (72). Herbert loopt vandaag de beste bruto ronde van 80 slagen, Antoine vlakbij met 82, maar het is na handicapverrekening uiteindelijk Jos Bosma die met een ronde 89 exact op zijn handicap uitkomt en weer een beker toegevoegd aan de schoorsteenmantel van de familie Bosma. Zoon Mike slaat ook nog de longest.

Antoine creëert 3 birdies, Herbert en Hans de Beer weten hole 12 en 17 te verschalken met een vogeltje.

Andreas Schraag pikt nog het prijsje voor de neary bij de heren mee.

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!