Logo texelsecourant.nl

ZDH boekt opnieuw ruime zege

ZDH heeft na de 5-1 vorige week tegen Petten opnieuw een ruime zege geboekt. In Callantsoog werd het 1-4 voor de gasten. Geen slechte prestatie tegen de nummer vier van de ranglijst, die bovendien dicht bij winst van de tweede periodetitel is.

De Zwaluwen lieten zondag zien veel te laag op de ranglijst te staan. Al na zeven minuten ontsnapte Gijs de Graaf bij een pass van linksback Lars Frederici aan de buitenspelval. Hij zette voor op gelegenheidsspits Sil van Lingen, die fraai raak schoot. Het was Van Lingens eerste goal voor ZDH 1.

Na een half uur verdubbelden de gasten de score. Opnieuw stond Frederici aan de basis. Hij stuurde De Graaf weg, die beheerst de doelman passeerde. ZDH was even daarvoor goed weggekomen toen Tom Reijnders de bal bij een afstandsschot knap uit het doel hield. Aan de andere kant was Van Lingen dicht bij 0-3, maar hij stuitte op de keeper.
Na rust kwam Joost Boekel in de ploeg voor Frederici. ZDH bleef goed voetballen en deed geen gekke dingen. Dat resulteerde al snel in een derde treffer. Deze werd opnieuw gescoord door De Graaf, ditmaal na een pass van Tom Bijl. Het was De Graafs elfde van dit seizoen. Een kwartier na rust werd het ook nog 0-4. Na een mooie aanval over rechts en een voorzet van De Graaf belandde de bal bij Mike de Bruijn, die beheerst raak schoot.

In het vervolg verzuimde ZDH de score verder op te voeren. Er waren mogelijkheden genoeg, maar deze werden niet zuiver genoeg uitgespeeld. Vlak voor tijd redde Callantsoog de eer, toen de bal uit een vrije trap snoeihard werd ingekopt.

Al met al was het een knappe overwinning voor de Zwaluwen, die de aansluiting met de middenmoot bijna te pakken hebben, Zondag speelt ZDH in Oosterend de een paar weken geleden afgelaste derby tegen de koploper.

ZDH Den Hoorn
Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!