Logo texelsecourant.nl
Archieffoto stembureau.
Archieffoto stembureau. (Archieffoto. )

Stembureaus geopend voor verkiezingen

De stembureaus zijn vanochtend open gegaan voor de provinciale verkiezingen en de verkiezingen van het hoogheemraadschap.

De stembureaus zijn geopend tot 21:00 uur vanavond. Er staan drie Texelaars op de kandidatenlijsten van de provincie en zes Texelaars op de kandidatenlijsten van het hoogheemraadschap.

Voor de provincie gaat het om Ben Zegeren uit Den Burg (43ste bij het CDA), Vincent van der Velde uit Den Burg (20ste bij Code Oranje) en Jakob Jan Brouwer uit Den Burg (32ste bij de ChristenUnie).

De Texelaars die kandidaat staan voor het algemeen bestuur van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: Arnold Langeveld uit Eierland (tweede bij de VVD), Arie Lap uit Den Hoorn (derde bij Groen, Water & Land, Eric Hercules uit Den Burg (27ste bij de PvdA), Martijn Eelman uit Den Burg (23ste bij het CDA), Maarten Franken uit Den Hoorn (25ste bij Natuurlijk BBW) en Jakob-Jan Brouwer (tweede op de lijst van de ChristenUnie).

De stembureaus zijn in het gemeentehuis, de bibliotheek en de Gollards in Den Burg, het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp, buurthuis Bethel in Zuid-Eierland, dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn, dorpshuis De Hof in De Koog, dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend, dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild, dorpshuis De Wielewaal in De Waal en Havenrestaurant Texel op 't Horntje.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!