Logo texelsecourant.nl
Joke Geldorp onthult samen met Daan Mahieu en Sterrelijn Schneiders de nieuwe tv.
Joke Geldorp onthult samen met Daan Mahieu en Sterrelijn Schneiders de nieuwe tv. (Foto: Jeroen van Hattum)

Vliekotter helpt Tesselhuus aan televisie

Kinderen van groep 7/8 van De Vliekotter in Oosterend hebben woensdagochtend duizend euro aan het Tesselhuus geschonken voor een nieuwe televisie in de huiskamer.

De kinderen haalden het geld vorig jaar op tijdens de verkoop van Kinderpostzegels. Ze mochten zelf kiezen waar een deel van de opbrengst heen zou gaan en dat werd het aangepaste vakantiehuis voor mensen die als gevolg van spierziekten op een rolstoel zijn aangewezen.

Leerlingen Daan Mahieu en Sterrelijn Schneiders onthulden samen met Joke Geldorp, voorzitter van het Tesselhuus, de nieuwe televisie. Geldorp prees de kinderen voor hun inspanningen.

De kinderen kregen tijdens hun bezoek aan het Tesselhuus uitleg over de vakantieweken die er worden aangeboden en ze konden zelf ervaren hoe het is om via een tillift vervoerd te worden of om in een rolstoel te zitten. Voor het laatste was buiten een hindernisparcours opgebouwd waar de kinderen zo voorzichtig mogelijk doorheen moesten manoeuvreren.

Leden van de Rotary zorgden voor het vervoer van de kinderen tussen Oosterend en het Tesselhuus.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!