Logo texelsecourant.nl
Foto: Martien Baars

Vierde proefetappe Zestig van Texel

Met finishplaats Stayokay in Den Burg als verzamelplaats wordt zondag wordt de vierde etappe van 16,8 kilometer van De Zestig van Texel verkend. Iedere liefhebber kan mee doen.

De lopers verzamelen zich om 09:40 uur bij finishplaats Stayokay en gaan om 09:45 met een paar auto's naar Hotel Prins Hendrik voor de start om 10:00. De route gaat door Oost en Oosterend en via poldertje Zandkes gaat het buitendijks naar Oudeschild en via de Schansweg en Leemkuil naar de finish.

De inschrijving voor de vijftiende editie is goed verlopen. Er hebben zich sinds 1 september vijftig lopers voor de 120 kilometer ingeschreven, bijna 600 voor de zestig kilometer (waaronder zeven Texelaars) en 144 teams voor de 4 x 15 kilometer (waaronder zo'n 30 Texelse teams). Na de nodige afzeggingen vanwege blessures et cetera zullen er op 7 april zo'n veertig lopers op de 120 kilometer van start gaan (een record) en een kleine 500 op de 60 kilometer (vergelijkbaar met 2015 en 2017).

De Texelaars die mee doen zijn - op volgorde van inschrijving - Arnold Leijstra, Bas Vlaming, Robert Bakker, Thomas Rath, Ben Bakker, Remko Nagtegaal en Martien Witte.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!