Logo texelsecourant.nl
Sverre Eschweiler probeert de survivalbaan vast uit.
Sverre Eschweiler probeert de survivalbaan vast uit. (Foto: Job Schepers)

"Gewoon lekker buiten" op survivalbaan Bloem en Bos

"Het belangrijkste is dat men buiten lekker bezig kan zijn. Dat is de hoofdgedachte achter de survivaltrainingsgroep die we nu starten", vertelt Sverre Eschweiler. Bij Bloem en Bos aan het Gerritslanderdijkje tussen Den Burg en De Koog is een grote survivalbaan gerealiseerd. 8 maart is de eerste training.

Soms vallen dingen samen en dit was ook hier het geval. "We hadden natuurlijk nog de spullen van de Beach Obstacle Run. Wat ga je daar dan mee doen? Tijdens een teamuitje in Norg sprak ik een oud-docent van me en die vroeg of een survivalgroep ook geen idee was voor Texel. We dachten eerst dat onze baan te klein zou zijn, maar na wat aanpassingen bleek dit helemaal niet het geval. Iedereen vanaf acht jaar kan bij één van onze trainingsgroepen. Deze worden naar leeftijd ingedeeld. Deelnemers leren survivaltechnieken, klimtechnieken en daarnaast is men gewoon lekker in beweging", vertelt Morten Eschweiler.

De eerste training vindt plaats op vrijdag 8 maart van 16:00 uur tot 18:00 uur. Daarna volgen er vaste trainingstijden. Maandag trainen de volwassenen van 19:30 tot 21:00 uur, woensdag de verschillende leeftijdsgroepen tussen 15:30 en 18:30 en daarna volgt nog een trainingsmoment op de zaterdagochtend vanaf 9:00 uur.

De survivalbaan die opgebouwd is, ziet er uitdagend uit. "Maar hij is wel zo gemaakt dat iedereen mee kan doen. Van beginner tot gevorderde. Daarnaast hebben we ook nog een gedeelte waarop men kan hardlopen. Men kan hier de energie dus echt wel kwijt. Dit onder begeleiding van Julian Buter en mij", legt Sverre uit.

Meer informatie over de prijzen en opgeven kan via info@teambuildingtexel.nl.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten