Logo texelsecourant.nl

Chinese geneeskunde in de bibliotheek

Een nieuwe maatregel van de staatssecretaris Blokhuis moet ervoor zorgen dat er in de toekomst minder mensen met obesitas komen. En daarmee ook minder, hieraan gepaard gaande welvaartsziekten. Met deze nieuwe maatregel wordt de leefstijlcoach geïntroduceerd die vanuit verschillende disciplines een cliënt gaat adviseren over bewegen, voeding en gedrag. 

Het is een goede ontwikkeling dat er meer aandacht komt voor onze gezondheid. Daarmee groeit de bewustwording dat alles wat we doen, maar ook laten, daadwerkelijk invloed op ons welzijn heeft. De Chinese geneeskunde werkt altijd vanuit dit perspectief, en gaat hierin nog een stapje verder. Niet alleen eten en bewegen, maar ook ons gedrag, ons slaappatroon en onze omgeving hebben grote invloed op hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. 

Op donderdag 28 februari om 20.00 uur verzorgt Eefje Aalberts (Acupuncturist en Fysiotherapeut) een lezing in de bibliotheek van Texel. De toegangsprijs is € 5.00 opgeven kan www. Kopgroepbibliotheken.nl. Tijdens deze avond vertelt Eefje Aalberts u meer over acupunctuur, de visie van de Chinese geneeskunde op voeding en bewegen en de mogelijkheden voor het behandelen van klachten. 

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!